Software configuration location at

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.

Thread Tools Search this Thread
Old May 24th, 2010, 08:00 AM   #1
Regular Crew
Join Date: Oct 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 66
Software configuration location

I have seen a few mention where specific software is located on their editing station. On my new build, I have 4 internal drives - 1 of which is a 10K drive for capturing. So 3 are available for everything else.

Should I put the operating system and Vegas on one drive, raw data on the second drive, and rendered files on the third? Is this the most efficient/reliable configuration?
Chris Barnes is offline   Reply With Quote
Old May 24th, 2010, 08:07 AM   #2
Inner Circle
Join Date: Jan 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 6,609
yes. put the OS with whatever programs you use on 1 drive, capture to another and renders to a 3rd although that maynot be 100% necessary. You could actually use the capture drive to render to.
What do I know? I'm just a video-O-grafer.
Don Bloom is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 06:59 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network