Please Help at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 29th, 2010, 08:06 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
Please Help

Vegas strike again.

The strangest thing happened to me.
After finish a 2 camera project I save it ,when reopen the project to render, the entire camera B clips changed to different clips.
what happened?
How do i change it back?
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2010, 08:11 AM   #2
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Are you using the latest version of Pro 9?
I seem to recall a fix for this issue but I'm not 100% positive about that.
Mike Kujbida is offline   Reply With Quote
Old May 29th, 2010, 09:07 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
"Are you using the latest version of Pro 9?"
9e
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 10:45 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2009
Location: Encinitas California
Posts: 121
I had the same problem once on a long project in 8c - never found a solution. I sure hope someone knows how to fix this - I'd like to go back and re-edit some of that 8c project.
Larry Reavis is offline   Reply With Quote
Old May 30th, 2010, 01:08 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
I just finished the project the hard way.
I had to match all the camera b cuts to Camera a.
It was not that hard, just time consuming.
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old June 5th, 2010, 03:52 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2010
Location: West Orange, NJ, U.S.
Posts: 163
Hi Dror,

I've experienced this a few times and tried finding an answer for it too. Unfortunately, I never found an easier way to fix it than this:

1. Open your project and Copy and Paste a section that includes the affected portion.
2. Open a new instance of Vegas and paste that section in.
3. Right click the affected portion in your new Vegas project and choose "replace media".
4. Choose the correct file and hit OK.
5. Save the project.
6. Copy and Paste that new project into the old, affected project.

In my experience, if I tried to replace my media without doing it in a new project, it just didn't work. I finally found that making the replacement in a new, untitled project worked.

Hope this helps. If not, ask me and maybe I can clarify my steps.
Mike Hammond is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2010, 12:03 AM   #7
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
After seeing several multicam issues now in this forum, I'll mention that I use vasst Ultimate s multicamera, and through all versions of the multicam feature has 1. never let me down 2. easier to use than the vegas tool.

In addition, the additional tools of Ultimate S (there are dozen) are invaluable to me, particularly the photomontage feature and audio tools.

Worth every penny, I couldn't live without it.
Jeff Harper is offline   Reply With Quote
Old June 6th, 2010, 07:55 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
Thank you so much for all the replies.
I have checked Ultimate S before and I think I will end up getting that if I will end up staying with Vegas.
At this point I am thinking of trying Avid or Premier.
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2010, 07:38 AM   #9
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Dror, there are many multicam options. If you look at the scripting versions, in addition to Ultimate S, VASST also has a free "duo-cam" which will only do two cameras and a separate "Infinity-cam" which does multi-cam but doesn't have the additional tools. Another option is Excalibur which has multi-cam abilities as well as many other tools.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old June 7th, 2010, 11:33 AM   #10
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
I can say with confidence dror that if you add Ultimate s or Excalibur (both are amazing) you will likely not need to leave Vegas unless you're having other issues that they won't address.
Jeff Harper is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:12 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network