Can Vegas Pro 10 handle everything I need ?? - Page 3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 18th, 2010, 07:42 AM   #31
Trustee
 
Join Date: Jan 2009
Location: Manchester UK
Posts: 1,212
Don, thanks for the input. I've always subscribed to the view that computers do one job well, two jobs less well etc and have a dedicated editing computer currently i5 quad core with 8GB RAM.

I'm also aware that whatever else it lacks Liquid (and other Avid products) is remarkably stable. I like not having to save and I likie background rendering both of which I'm prepared to forgo - but not stability. I can't live with a manual backup and unexpected reboots.

How does Vegas stack up in this respect - or is it a question I should only ask in private? People get very protective about their purchases sometimes to the point of denial I've found.
Philip Howells is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 08:06 AM   #32
Major Player
 
Join Date: Dec 2001
Location: Tavares Fla
Posts: 541
[QUOTE=Seth Bloombaum;1599669]1) HD-SDI only comes in a couple flavors, "regular" and dual-link. This is a transmission standard, not a storage standard. AFAIK, any device that records HD-SDI lays it down in some codec, ProRes422 is common, Cineform on a few. Vegas will read ProRes (but can't write it).QUOTE]

I guess the answer would be for Vegas to output in ProRes 422, but that is apple and they might not be able to get apple to allow it, correct ??
Don Parrish is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 08:11 AM   #33
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Shanghai
Posts: 344
Vegas crashes for me:

Version 7e - Never (ok maybe once , twice a year...and i still use it 50% of the time)
Version 8? - A lot of crashes in the beginning as new releases are prone to bugs... i stopped using it very early in and went back to V7... and never went to 8 again
Version 9 (i don't know what version i have, C i guess) it crashes once a month, give or take....
Version 10 ( i don't have it) is out now but quite new! so i would wait a bit till Sony releases the next build, which they usually do pretty soon after build "a"


Some background:
- i mostly use Cineform HD and uncompressed files
- I have an AJA board w/HDMI out to a flat panel AND still use Firewire out to my JVC Broadcast CRT
- I don't use many effects cept for colour correction
- I use Magic Bullet looks/ New Blue FX and Cineform First Light religiously though.
- most projects are 30secs in length but sometimes up to 4 - 5 mins... and once in blue moon 20 - 30 minutes.
I push it V7/9 quite hard, very quick keyboard short cuts, quick switches between my monitors, etc and it performs great for me -
__________________
boxoutsidemedia.com
Mike Calla is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 08:37 AM   #34
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
I've done some effects testing in FCP. One thing I really hate... I add the effect, start playback, and the only thing I see on the preview screen is "Needs Rendering" (or something like that). Adding transitions is a pain. Nothing feels "intuitive" to me.

Has anyone ever sat down with a FCP/Premiere/Avid user and ran through some of the paces in Vegas? It's interesting to watch their jaws drop when they see how easy it is to accomplish some of the simple tasks that take multiple steps in their NLE.

I can understand needing to go to FCP if you need to corroborate with many FCP users. I stick with Vegas for the sheer simplicity and speed of use. Plus, at this point I'd be lost without my scripts to automate so many tasks!
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 08:51 AM   #35
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 8,421
FCP is clunky, for sure. Avid is even worse.
__________________
http://JeffHarperVideo.com
The horror of what I saw on the timeline cannot be described.
Jeff Harper is offline   Reply With Quote
Old December 18th, 2010, 02:04 PM   #36
Inner Circle
 
Join Date: Sep 2003
Location: Portland, Oregon
Posts: 3,259
Quote:
Originally Posted by Don Parrish View Post
I guess the answer would be for Vegas to output in ProRes 422, but that is apple and they might not be able to get apple to allow it, correct ??
Quite right - Vegas will render to whatever codec QT for Windows allows it to. Currently, Apple allows reading ProRes422 in QT for W. This is fairly recent. As to when or if they might enable writing to it? If it would make them some money I'd guess they'd do it right quick...
__________________
30 years of pro media production. Vegas user since 1.0. Webcaster since 1997. Freelancer since 2000. College instructor since 2001.
Seth Bloombaum is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 03:59 AM   #37
 
Join Date: Dec 2010
Location: Western Australia
Posts: 576
I have 9 and 10 and yet when 10 will not render due to 'low memory' I can't even open the file made in 10, in 9. Am I doing something wrong?
Lee Mullen is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 04:38 AM   #38
Trustee
 
Join Date: Mar 2004
Location: upper hunter, australia
Posts: 1,368
projects in 9 can be opened in 10 BUT NOT THE OTHER WAY AROUND!

there hasn't been any backward compatibility for as long as i can remember (but i do have a short memory!}
Leslie Wand is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 05:22 AM   #39
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Lee, open your 10 project, open a new instance of 9 and try doing a copy/paste from 10 to 9.
Some things such as track motion key frames will not copy over from one version to another.
Mike Kujbida is offline   Reply With Quote
Old December 19th, 2010, 08:33 PM   #40
 
Join Date: Dec 2010
Location: Western Australia
Posts: 576
Tried that idea Mike but it just messes it all up and takes forever.

Can't believe Sony didn't use their noggin and made them all compatible. Very poor IMO.
Lee Mullen is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:16 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network