Vegas 5 to 7.0d--questions at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 7th, 2007, 10:42 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Jun 2003
Location: Crested Butte, CO
Posts: 568
Vegas 5 to 7.0d--questions

Here are a couple annoyances I haven't figured out:

New audio tracks open with three effects applied and selected. How can I disable this or change it to so new audio tracks open with zero effects?

Why doesn't V7 open with the external monitor button selected like V5 did?

Sometimes events turn pink. What does this signify?

Biggest annoyance: occasional long delay before playback starts. It just sits there, the playback rate is set to 1.0, nothing happens for 40-70 sec, then suddenly it starts playing. Never had this in 5.0. This happens with DV footage dropped onto the timeline with no effects or Pan/Crop applied, or with several effects and P/C applied. And usually it goes away for awhile.

Settings:Preview Device menu set to OHCI compliant (PYRO out to a TV), Conform output--NTSC DV--Only when project does not match,,sync offset=4, Recompress edited frames is selected.
Quality is set to Draft (Full) or Preview(Full).

System: Intel 3.0GHz HT on Asus PAP800SE, 2G ram, multiple internal and external (USB2.0) 7200 rpm drives, XP Home with SP2. External monitor=PCI Firewire to Pyro to TV.

Any thoughts?

thanks,
Scott
Scott Brickert is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2007, 11:45 AM   #2
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Quote:
Originally Posted by Scott Brickert
New audio tracks open with three effects applied and selected. How can I disable this or change it to so new audio tracks open with zero effects?
Well... the effects that are there are "off" so you are getting zero effects. However, if you insist on them being gone, open the Effects box, delete them, and then right-click on the track header and tell it to save that as the default.

Quote:
Originally Posted by Scott Brickert
Sometimes events turn pink. What does this signify?
Pink events mean they're "out of sync"

Quote:
Originally Posted by Scott Brickert
Biggest annoyance: occasional long delay before playback starts. It just sits there, the playback rate is set to 1.0, nothing happens for 40-70 sec, then suddenly it starts playing. Never had this in 5.0. This happens with DV footage dropped onto the timeline with no effects or Pan/Crop applied, or with several effects and P/C applied. And usually it goes away for awhile.

Settings:Preview Device menu set to OHCI compliant (PYRO out to a TV), Conform output--NTSC DV--Only when project does not match,,sync offset=4, Recompress edited frames is selected.
Quality is set to Draft (Full) or Preview(Full).
Never noticed that one on my system.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2007, 12:06 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: May 2006
Location: Camas, WA, USA
Posts: 5,513
Even on Vegas 5.0 I've had some occasional long startup delays. It's always after I've run other audio apps. After a re-boot, it's fine.

I'd suggest using the latest audio drivers and avoid using other apps that use the audio card.

Still, it was very unpredictable in my case. Sometimes there would be a delay. Other times not.

If you find a definitive fix, let us know...
__________________
Jon Fairhurst
Jon Fairhurst is offline   Reply With Quote
Old March 10th, 2007, 05:29 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jun 2003
Location: Crested Butte, CO
Posts: 568
Jon,
thanks for pointing me toward the sound card. I reverted to the old onboard card and the problems disappeared. Then I updated the drivers on the M-Audio 2496, and they disappeared again. Back to normal.



PS Colonel Crush looks like alot of fun, and work.
__________________
Scott
Shot-By-Scott
Scott Brickert is offline   Reply With Quote
Old May 28th, 2007, 12:31 PM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Quote:
Originally Posted by Edward Troxel View Post
Well... the effects that are there are "off" so you are getting zero effects. However, if you insist on them being gone, open the Effects box, delete them, and then right-click on the track header and tell it to save that as the default.
Sorry to open an old thread but I am curious to know whether they are actually off or just have settings that won't affect the audio (eg zero dB threshold level on the compressor).

Put another way, are they taking up processor cycles just by being there even though they aren't actually doing anything?

Ian . . .
Ian Stark is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:35 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network