Vegas Video discussions from 2004 (Q3Q4) - Page 64 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old September 25th, 2004, 10:43 PM   #946
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
DVD Architect 1 or 2? In DVD Architect 2, you just add the video to the project (NOT the menu) and then "End Action" from the first video to the second video. DVD Architect 1 did NOT have end actions.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old September 25th, 2004, 10:55 PM   #947
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
click this link to the SCVUG
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old September 25th, 2004, 10:57 PM   #948
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
How do you plan on capturing???
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old September 26th, 2004, 02:56 AM   #949
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 98
DVD Architect 2a. But how?

How do I "add video to the project (NOT the menu)"?

I try the Insert menu and add Media (Ctrl+F) and a button does appear on the menu.

Please tell me how to do this.

Thank you!
-- Andre
Andre Andreev is offline  
Old September 26th, 2004, 03:43 AM   #950
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Los Angeles, CA
Posts: 98
I think I figured it out

Here's what I did:

I want intro-clip.mov, main.mov and credits.mov to appear on the DVD in the above order but want a button only to intro-clip.mov

What I did is
- find the clips in DVDA Explorer
- drag each clip to the Project Overview window, being very careful to position them directly in the "root directory" indicated by a disc icon (If put under the "folder" icon or under the "window" icon, they will appear as menus)
- the order of the clips determines the order of their appearance in the timeline
- doubleclick each clip and in its Properties window change the End Action/Destination parameter to the name of the following clip.
- the last clip's End Action/Destination must be "Most Recent Menu" so that when the clip ends, the Menu window reappears on the screen

- the last step is to doubleclick the "folder" icon and use the Insert menu on the main window toolbar to Insert an "Empty Button" and lastly
- doubleclick on the inserted Empty Button and change its End Action/Destination to the name of the FIRST clip.

This is the process I used. Let me know if there is a simple way.

Regards
-- Andre
Andre Andreev is offline  
Old September 26th, 2004, 06:02 AM   #951
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2003
Location: Aus
Posts: 3,884
Vegas users in Australia - Speak up or forever be looked over... lol

just tryin to find some vegas users in Oz as im considering creating a network here which allows for tip swapping etc etc as well as Vegas nights where we can gether around a PC like nerds in awe and gasp at each others work.
from there id like to invite some Prem Users...

One thing i DO know, is that Sony techies are alwyas on the boards and forums and take notice of what people want. So long as its workable, 98% of the suggestions are added to updates or usually the next version..
I also work very closely with the Oz Distributor of Vegas (new magic)

im stilll waiting on dual layered support for DVDA1 and 2... twiddling my thumbs coz right now encore can do this.. DVD cant..
Peter Jefferson is offline  
Old September 26th, 2004, 06:39 AM   #952
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Yes, that is how it is done. You drag the media to the Project Overview screen. Here's what I would have done:

Create the project with menu. Drag the FIRST clip to the menu (since that's what you wanted for the button). Drag the SECOND clip to the Project Overview screen. Make sure the End Action for the second clip was the menu. Make sure the End Action for the first clip was the second clip.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old September 26th, 2004, 10:38 AM   #953
Major Player
 
Join Date: Jun 2004
Location: North Carolina
Posts: 313
Vegas 5 and SP2

Are many Vegas5 & DVDA2 users running SP2? What's your expereince with SP2 so far? Thanks.
David Jasany is offline  
Old September 26th, 2004, 11:17 AM   #954
Inner Circle
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 4,750
No issues here.

Check the following website for preparations to take before installing SP2:
http://www.fixyourwindows.com/winxpsp2install.htm
Keep in mind that SP2 might break your system, and not everyone is able to uninstall it.

Alternative to the above website:
You can use Ghost, True Image, or a partition cloning tool to backup your OS partition before you upgrade SP2. If anything goes wrong, just put your OS partition back.
Glenn Chan is offline  
Old September 26th, 2004, 02:42 PM   #955
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2003
Location: Alexandria, VA
Posts: 95
How can I tell the size of my Video in Vegas 5b

Hello:

Is there a way to tell what size of my video going to be within Vegas 5 without having to render it.

It is quite time consuming for me since I have no idea what size it is going to be until I rendered it, and some time I have to wait for about 20 hours for rendering to complete to find out that it won't fit the DVD disc.


Thanks
AP
Allan Phan is offline  
Old September 26th, 2004, 03:39 PM   #956
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2003
Location: Alexandria, VA
Posts: 95
Very smooth, no problem here
Allan Phan is offline  
Old September 26th, 2004, 04:08 PM   #957
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Click the link under my name. Read the newsletter article where I discuss the DVD creation process. In that issue is a bitrate chart. Bottom line - you need to use the proper bitrate for the length of your video. That chart will give you the correct bitrate assuming simple menus.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline  
Old September 26th, 2004, 09:23 PM   #958
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2004
Location: Robina Queensland Australia
Posts: 73
I'm here!

Gold Coast Queensland.

Keen to meet others and improve.
__________________
'This one goes to eleven'
Nigel Tufnell
Andy Shrimpton is offline  
Old September 27th, 2004, 07:17 AM   #959
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2003
Location: Aus
Posts: 3,884
theres gotta be more!!!!!!!
Peter Jefferson is offline  
Old September 27th, 2004, 08:22 AM   #960
New Boot
 
Join Date: Jun 2004
Location: Australia
Posts: 10
I'm here, I''m here!!

Melbourne Victoria. Just about to purchase a DVX, and looking forward to editing using Vegas.
Matthew Martin is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:00 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network