DV Info Net

DV Info Net (https://www.dvinfo.net/forum/)
-   Adobe Creative Suite (https://www.dvinfo.net/forum/adobe-creative-suite/)
-   -   Wedding Export Flicker Help (https://www.dvinfo.net/forum/adobe-creative-suite/483794-wedding-export-flicker-help.html)

David Dwyer August 24th, 2010 04:20 PM

Wedding Export Flicker Help
 
Okay I shot my first wedding a couple of weeks ago for a friend and I've come to export it to Bluray via Encore from PP. But on the exported video 50 mins into the bluray there is a flicker. Its not on the source video.

So I tried bypassing Encore and Export to a large (13GB MPEG file) and the flicker is in there.

http://www.northern-loop.tv/Video/Wedding%20Flicker.wmv - 4 seconds in there is a flicker/duplicate frame. This is from the large exported file.

So then I exported the section from from the project that is causing the problem and the flicker isnt there:

http://www.northern-loop.tv/Video/Wedding.wmv

So I'm thinking is PP running out of memory? I have 12GB of RAM and Intel i7 that is overclockered and using the CUDA fix for my GTX275

Help? I can turn off CUDA/Revert the OC?

Rob Morse August 24th, 2010 04:38 PM

It looks like you have a small piece, maybe a few frames, stuck in between there. Is the clip whole? Do you have the timeline expanded to maybe find a small clip above it? I don't know of any other reason that would happen.

David Dwyer August 24th, 2010 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by Rob Morse (Post 1562333)
It looks like you have a small piece, maybe a few frames, stuck in between there. Is the clip whole? Do you have the timeline expanded to maybe find a small clip above it? I don't know of any other reason that would happen.

Not 100% what you are asking.

The whole clip is 10/15mins long and that clip is 50mins into the total length of the DVD. Its 1 clip with no cuts in it.

I've deleted my preview files and I will start to render it again. I've got a feeling its running out of memory for some reason as its not flickering if I just export the little bit of the timeline that was flickering with the total exported project.

Rob Morse August 24th, 2010 06:24 PM

Sorry David. Didn't realize it was gone when you exported that portion. I wish I could help but I'm just starting to dig into Premiere so I don't know the little nuances of the system. Let us know once you figure it out.

Steve Kalle August 25th, 2010 01:35 AM

Have you run Memtest86 lately Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool

I had very odd things happening due to a bad stick of ram such as green artifacts in rendered video but not source video.

Btw, it needs to be run overnight.

David Dwyer August 25th, 2010 03:03 PM

Quote:

Originally Posted by Steve Kalle (Post 1562460)
Have you run Memtest86 lately Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool

I had very odd things happening due to a bad stick of ram such as green artifacts in rendered video but not source video.

Btw, it needs to be run overnight.



Ran it for a couple of passes and there wasnít any errors. My system is stable and has never BSOD under any load so I'm pretty sure now my RAM isnít faulty.

Adding Vignette effect to the clip and going to export it to see if the flicker is still there.


All times are GMT -6. The time now is 04:38 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2020 The Digital Video Information Network