DV Info Net

DV Info Net (https://www.dvinfo.net/forum/)
-   Canon XH Series HDV Camcorders (https://www.dvinfo.net/forum/canon-xh-series-hdv-camcorders/)
-   -   XH A1 question...HELP! (https://www.dvinfo.net/forum/canon-xh-series-hdv-camcorders/139355-xh-a1-question-help.html)

Les Owen December 10th, 2008 05:18 PM

XH A1 question...HELP!
 
Please let me start by saying "I'm not an expert" and depend heavily upon smart people to save me.

I just bought a used XH A1. I already own one so this will be my second cam on shoots. I have been trying to match up all the settings and believe I've been thorough as I examine and compare each menu page and setting between cameras. I started by resetting both cams to factory settings.

However, and I suspect it is something simple I keep overlooking, when I put the newly purchased camera in Manual Record mode I have some issues. The iris and zoom features have some sort of effect going on. When I adjust the rings the changes occur incrementally instead of smoothly. Also, when I pan, the image becomes blurred, has a tail and moves incrementally across the screen instead of fluidly. There's a setting or combination of settings that are hiding from me!

My original cam is a dream and I have been using the settings on it to compare to my new one. I can't figure what is different. Any ideas?

Thanks,

Les

James Miller December 10th, 2008 05:30 PM

Hi Les, is the Noise Reduction setting (NR1) turned on? This can cause the problem described. And also check (Auto Shutter) is off.

Les Owen December 10th, 2008 05:57 PM

Thanks
 
Thanks. That worked.


All times are GMT -6. The time now is 12:25 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2020 The Digital Video Information Network