DV Info Net

DV Info Net (https://www.dvinfo.net/forum/)
-   Canon XL1S / XL1 Watchdog (https://www.dvinfo.net/forum/canon-xl1s-xl1-watchdog/)
-   -   Audio 2 Problem (https://www.dvinfo.net/forum/canon-xl1s-xl1-watchdog/1239-audio-2-problem.html)

Mike Cassidy March 12th, 2002 10:43 AM

Audio 2 Problem
 
Using the XL1S Audio 2 input, i get perfect sound from C.D player radio etc. but when i try to receive a signal from my Sennheiser cordless microphone, i have to turn the volume control up to maximum on both the headphone, and the Audio 2 control dials on the camera body, before i hear even a slight whisper. I'm using 12 bit stereo/ 1 & 2 channels. When i connect the Sennheiser, to the on board mic. socket the sound is perfect. I'm using an adapter cable from the Sennheiser 3.5 jack to a 2 pin which i plug into the Audio 2 socket. I thought this cable might be deffective, but it plays C.D / Radio etc fine. I've tried changing the set up in the menu from Mic/Line/ Att.20 etc. still very very faint. Can any kind soul help me?

Don Palomaki March 12th, 2002 05:27 PM

You probably need to go to the menu and set the Audio 2 In setting to mic (or perhaps MIC ATT20) level. it probably is at line now.

Mike Cassidy March 13th, 2002 04:40 AM

Hi, i've gone into VCR-Menu-Audio 2 in, is set for Mic, i've been through the 3 options available and it's still the same.

Mike Cassidy March 13th, 2002 06:32 AM

I gave it "one more try", and it worked!!
Thanks. Mike.


All times are GMT -6. The time now is 03:57 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2020 The Digital Video Information Network