Premiere CS3 needs to render every DVCPRO HD 720-25P file? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 8th, 2008, 11:59 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wurzburg, Germany
Posts: 316
Premiere CS3 needs to render every DVCPRO HD 720-25P file?

A friend of mine is about to edit a short we shot on a HVX200 in 720-25P. Neither of us has edited HD before, so this is a newbie question. He imported the mxf files from P2 cards to his PC, imported them in Adobe Premiere CS3. The project is 50P/25P, but every clip on the timeline needs to be rendered before we can watch it in full quality. Is this normal, or is the project setting wrong in this case? We do have some shots in 50P that we want to slow down to 25P, so we need a 50P compatible project, right?
The end result is supposed to be true 25P.

Maybe there are some obvious mistakes we can avoid instead of finding out in the end that the project settings should have been different...
Heiko Saele is offline   Reply With Quote
Old January 8th, 2008, 01:27 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Oct 2007
Location: Northern California
Posts: 517
You should be in a 25P projecct if that is your final output. Reinterpret the 50P clips at 25P, or slow them 50% in Premiere, and all frames will be used to calculate the resulting slowmo.
__________________
For more information on these topics, check out my tech website at www.hd4pc.com
Mike McCarthy is offline   Reply With Quote
Old January 8th, 2008, 11:01 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wurzburg, Germany
Posts: 316
The problem is there seems to be no 25P setting for DVCPRO HD.
I just looked it up in the Adobe P2 workflow guide http://www.adobe.com/products/premie...kflowguide.pdf
I can't find a 25P setting for DVCPRO HD there either, only 50P.
Maybe he needs to update his version of CS3, I'm not sure.
Heiko Saele is offline   Reply With Quote
Old January 10th, 2008, 02:31 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wurzburg, Germany
Posts: 316
I just installed the Premiere CS3 update 3.1.1. It doesn't offer a 25P preset for 720P, only 24P, 50P and 60P. You can manually change the 50P preset to a 25P timebase, which is what we did, otherwise the 25P material wouldn't play with the correct speed. However the problem is still there that every clip needs to be rendered before you can watch it in full quality.
Attached Thumbnails
Premiere CS3 needs to render every DVCPRO HD 720-25P file?-cs3.gif  
Heiko Saele is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2008, 02:33 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Wurzburg, Germany
Posts: 316
... by the way it is possible to make a real 720/25P sequence, I found the solution in the user defined settings. However I still find it a little weird that there would be a preset by Adobe for every possible P2 setting, except for 720/25P (a very common setting).
Heiko Saele is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:49 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network