Premiere CS3 playback issues at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 8th, 2008, 03:23 PM   #1
New Boot
 
Join Date: Feb 2007
Location: Pasadena, CA
Posts: 11
Premiere CS3 playback issues

I upgraded from Premiere Pro 2.0 to CS3 and am experiencing some major playback issues.

system specs:
AMD 3.2 GHz
2Gigs RAM
500 GB SATA drive
80 GB system drive
Windows XP Pro SP2
RADEON 9250 Graphics Card
Page File - 3070 - 4500 set to my SATA drive

I get jittery or dropped frame playback when playing from the timeline. I would understand this in HD but it is happening to me even in SD, a basic DV NTSC timeline will sometimes freeze picture while continuing to play audio fine, like it is dropping frames - not just one or two frames but entire seconds.

Is there any settings that need to be adjusted, patches, or issues others have run into. This happens to me not long after I open premiere.
Jared Isham is offline   Reply With Quote
Old February 8th, 2008, 04:49 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
You've downloaded and installed all the Adobe updates, yes? And have shut down all other processes on your PC while using Premiere?
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 11:37 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 93
I have also experienced problems with Premiere CS3 with a system that easily should be able to handle it.

The major problem I have had is that Premiere will not refresh any of the windows (Timeline, Project Window, Preview) and I am stuck with no other option than to close the program and reopen it. And I have installed all the updates. I know I cannot run Premiere and AE together, which really hurts the workflow between the two programs.
Ryan Postel is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 11:45 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: May 2007
Location: Los Angeles, USA
Posts: 2,109
Ryan, what's your screen resolution?
Taky Cheung is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 12:58 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 93
Taky,

1680 x 1050.
Ryan Postel is offline   Reply With Quote
Old February 27th, 2008, 01:56 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Vienna/Austria
Posts: 187
From the amount of people complaining about the same problem, one might think this is a Premiere CS3 bug. (look at the adobe forum).

Change to "draf" quality in the timeline preview monitor and playback should be much better.

Thanks,

Johnnie
Johnnie Behiri is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:00 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network