FCP => Premiere conversion. Any interest? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 7th, 2008, 03:43 PM   #1
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 1,116
FCP => Premiere conversion. Any interest?

The subject line pretty much sums it up.
I'm considering writing a conversion tool to import FCP sequences in Premiere. I got most of the interpretation o the FCP XML file done and now it's a matter of "injecting" all that safely inside a Premiere project.
Just wondering if there is anybody else, besides myself, who could use this. The tool will run on pretty much any platform that has a Perl runtime installed, every Mac and Linux installation, and will be free.

Let me know.
__________________
Paolo http://www.paolociccone.com
Demo Reel
Paolo Ciccone is offline   Reply With Quote
Old March 7th, 2008, 04:10 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Sep 2004
Location: North Hollywood, Atlanta
Posts: 437
umm, YES.

Dude, Totally.

This would help premiere's integration and acceptableness if people could easily swap a project from Final cut to premiere or vice versa. I am in the situation where i like to edit premiere but often work with editors who are on Final cut.

In an ideal world, the editing program you used, or anyone else used would not limit two people from working together.
__________________
Tyson X
Tyson Persall is offline   Reply With Quote
Old March 10th, 2008, 05:13 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Warsaw/Poland
Posts: 716
Great idea. FCP=>Premiere=>FCP.
Bart Walczak is offline   Reply With Quote
Old March 10th, 2008, 06:08 AM   #4
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by Bart Walczak View Post
Great idea. FCP=>Premiere=>FCP.
Not sure I understand. The tool I'm writing will do the FCP => Premiere part.
__________________
Paolo http://www.paolociccone.com
Demo Reel
Paolo Ciccone is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 05:03 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Apr 2006
Location: Warsaw/Poland
Posts: 716
I meant that it would be great to have a utility for swapping projects between both, either way. I'm sure most of the effects would get lost in the process, similarly premiere's audio track effects, but it would be great to have one guy do the preliminary editing on PPro, and then switch to FCP for touch up and colour correction.
Bart Walczak is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 10:17 AM   #6
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by Bart Walczak View Post
I meant that it would be great to have a utility for swapping projects between both, either way. I'm sure most of the effects would get lost in the process, similarly premiere's audio track effects, but it would be great to have one guy do the preliminary editing on PPro, and then switch to FCP for touch up and colour correction.
I see, well, once I'm finished other developers can take the source code and implement the part about the PPro => FCP. Regarding the effects, yes, they will be hard to remap but things like scale and crossfade can be probably moved fairly easily between the two. That is, BTW, one of the reason for me to move to Premiere. Importing the Premiere project in After Effects preserves all the effects including the ones depending on plugins, like Colorista, that are shared between the apps. You start with a rough adjustment in Premiere and then fine tune it in AE at 32bit for maximum precision and you end up with film-like quality.
__________________
Paolo http://www.paolociccone.com
Demo Reel
Paolo Ciccone is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 10:24 AM   #7
Major Player
 
Join Date: Feb 2007
Location: Brno Czech Republic
Posts: 453
Paolo, how open is Premiere for third party utils? I don`t mean plugins. Is it for example possible to write an util to make premiere play straight cuts only (=disable effects on playback)?
Jiri Fiala is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 11:01 AM   #8
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by Jiri Fiala View Post
Paolo, how open is Premiere for third party utils? I don`t mean plugins. Is it for example possible to write an util to make premiere play straight cuts only (=disable effects on playback)?
There is no scripting language for Premiere but the project files are straight XML files. That's why I considered writing a conversion program. I can read the XML exported sequence from FCP and merge the data with a new Premiere project. So you could write a Perl script, for example, to create a copy of the project were all transitions have been removed or disable in some way.
For example, here is an excerpt from a project that has a Cross Fade:

<TransitionTrackItem Version="3">
<HasIncomingClip>true</HasIncomingClip>
<HasOutgoingClip>true</HasOutgoingClip>
<Alignment>158918760000</Alignment>
<TrackItem Version="3">
<TrackRefCount>1</TrackRefCount>
<TrackIndex>0</TrackIndex>
<MediaType>228cda18-3625-4d2d-951e-348879e4ed93</MediaType>
<Type>2</Type>
<End>2510916408000</End>
<Start>2193078888000</Start>
<Node Version="1">
</Node>
</TrackItem>
<DisplayName>Cross Dissolve</DisplayName>
<MatchName>ADBE Cross Dissolve</MatchName>
</TransitionTrackItem>

I haven't tried it but I guess that if you conver the 2nd and 3rd entry to false the transition will not work. It's worth a try!
__________________
Paolo http://www.paolociccone.com
Demo Reel
Paolo Ciccone is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 11:15 AM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: Arlington, VT
Posts: 88
http://www.automaticduck.com Is a commerical product that goes FCP to AE then you can goto Premiere.
Eric Larson is offline   Reply With Quote
Old March 12th, 2008, 11:25 AM   #10
Trustee
 
Join Date: Apr 2005
Location: Santa Cruz, CA
Posts: 1,116
Quote:
Originally Posted by Eric Larson View Post
http://www.automaticduck.com Is a commerical product that goes FCP to AE then you can goto Premiere.
Yes, I know, I used it in beta and it works beautifully but at $500 it's a lot of cash. My tool will be available for free.
__________________
Paolo http://www.paolociccone.com
Demo Reel
Paolo Ciccone is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:27 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network