CS3 crashing at start-up at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 5th, 2009, 08:00 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
CS3 crashing at start-up

So this started a week ago, and now I am out of google search answers...

Everytime I start up PP CS3 it will load the purple screen run all the files at the bottom and then it pops up, "Adobe Premiere Pro CS3 has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."

I have tried everything from re-installing it to deleting the temp folders...

I am out of ideas!!!

Please help!
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 08:01 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
Oh, p.s.

Nothing has been recently installed or changed, and AE works just fine... Nothing was updated or upgraded lately, it was working just fine and then it wasn't....

Thank you.
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 08:06 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 80
Have you tried a repair install. Sounds like a registry key or similiar has got screwed up some how.
__________________
www.griffinvideoproductions.com.au | Sony Z1 and FX1 | Windows 7 x64 | i7-920 OC 3.6GHZ | 12gb DDR3 | CS5.5 Master Collection
Brett Griffin is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 08:07 PM   #4
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: monroe, or
Posts: 572
Scott... I've had similar experiences, and even though nothing has changed system-wise, I have had success by going back to a restore point during the timeframe that it worked properly.

Not much of an answer, but restore has saved my butt more than once.
Marty Baggen is offline   Reply With Quote
Old July 5th, 2009, 09:25 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
Tried to restore from many points but it won't restore... I looked that up and someone said to check the "shadows" in command prompt. I did and there are none in there... It looks like there is no history on this computer....


Any other ideas?
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2009, 04:21 AM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jul 2005
Location: Spain
Posts: 67
I don't think this is your problem, but just in case: With some ATI cards Premiere hangs on start if TRIPLE BUFFERING is activated in ATI control panel.
Javier Gallen is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2009, 05:55 AM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Long shot here...

go to the directory where the exe file is located.... program files folder

double click on the exe file but before you do this hold down the shift key on the
keyboard and keep the shift key held down until the program fully launches...

This is supposed to reset all of the components while being loaded... worked for me
several times... I'm hoping it works for you too...
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2009, 03:25 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
No the Shift key did not work...

I took the ATI control panel off once we got the drivers installed and it worked fine then...
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 7th, 2009, 03:00 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
Any more ideas? I have a wedding to finish editing and I am about to start in on a commercial tomorrow. I would prefer to have Premiere for those...

I will even take the extremely odd sounding fixes... Please?!
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 7th, 2009, 05:07 PM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bloomington, MN
Posts: 167
Ok, none of you would have gotten this one!

Premiere CS3 crashes on startup... driving me nuts! : Adobe Premiere Pro

Apparently a font I downloaded was the issue. Delted it and BAM! It works fine!

Thats a shame. I liked that font too...
__________________
Canon XH-A1, Rode NTG-2
DIGITAL NOIR PRODUCTIONS
Scott Nelson is offline   Reply With Quote
Old July 8th, 2009, 09:17 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Glad to see it all worked out for you.... nice to learn of that issue to look out for..
Ray Bell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:45 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network