Scan Mode In Xl1s at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Canon XL1S / XL1 Watchdog
Can't find it on the XL1 Watchdog site? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old March 15th, 2002, 06:04 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2001
Location: Barbados, West Indies.
Posts: 30
Scan Mode In Xl1s

I`ve just recieved a long awaited XL1s and am trying out all the new features that are not on the XL1 that I have enjoyed for the last 4 years. I cant seem to get the scan feature to function....I have followed the instructions on page 72 of the manual, but I cant seem to bring up the scan feature, which is in magenta whiile the other opions are highlighted in cyan(somepeople call it blue) I`m told to select the clear scan by pressing the up shutter button.....nothing hapens when I do this....I am in camera mode, manual....any help here from XL1 s users......another thing....the whining I was getting when using XLR mixes on the XL1 with battery power, does not happen with the new XL1 s.....so I put this down to a camera problem that I hope Canon will fix on the next service , which it needs to correct focus drift when zooming.........help on the "clear Scan " problem as I have a shoot involving shooting of PC monitors on the 19th Mach.....Thanks....sheps
Peter Sheppard is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2002, 06:15 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Sep 2001
Location: Las Cruces, NM
Posts: 343
Tv Mode Required

You must be in Tv mode (shutter priority) and then using the shutter buttons, adjust speed up until CS is displayed. Then Clear Scan will be enabled on the menu.

I had the same problem the first time I tried to use Clear Scan.
__________________
Ed Frazier
Ed Frazier is offline   Reply With Quote
Old March 15th, 2002, 08:51 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Sep 2001
Location: Glendale, AZ
Posts: 181
Question ED on page 72 is TV or M.
Did you ever try it in the M mode or did you try the M mode and it didn't work?
B. Moore is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2002, 06:35 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2001
Location: Barbados, West Indies.
Posts: 30
Thanks ED, I must have been tired! I did not follow directions....the cs must be called up using the shutter up button BEFORE selecting clear scan from the Menu....also works as Canon says in M mode. I`m so far happy with the new features v/s the original XL1.
Peter Sheppard is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2002, 07:35 AM   #5
Major Player
 
Join Date: Sep 2001
Location: Las Cruces, NM
Posts: 343
You are correct B. As shepsphoto states, it does work in Manual mode as well. Chris is going to disable my "Post Reply" button if I offer any more bad advice.
__________________
Ed Frazier
Ed Frazier is offline   Reply With Quote
Old March 16th, 2002, 09:20 PM   #6
Obstreperous Rex
 
Join Date: Jan 2001
Location: San Marcos, TX
Posts: 26,900
Images: 513
Best way to learn is the hard way... you remember it better.

;-)
__________________
CH

Search DV Info Net | DV Info Net Sponsors | A Decade (+5) of DVi | ...Tuesday is Soylent Green Day!
Chris Hurd is offline   Reply With Quote
Old September 26th, 2005, 07:30 AM   #7
Tourist
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Clear scan in Canon XL1s not working

Hi
I got this back from Canon, so just thought I would post.
Incident Number 2137376

Thank you for your recent enquiry regarding your Canon product.

To enable the Clear Scan Mode, set the camcorder to TV or M exposure
mode.

Press the shutter (up) button. The Clear Scan mode will apear as an option
after the fastest shutter speed. Once selected, the option in the menu
will be available. Please also refer to page page 70 in the user guide.

The important bit that is MISSING from the manual on page 70 is:
"after the fastest shutter speed"
Basically keep cranking upwards the shuttter speed until Clear Scan becomes an available menu option.

Martin
Here is a link to a page that contains a video I made using Clear Scan. Ok it was my first attempt and it is to white and you cant see the PC screens (going to redo the video) but as you can see NO screen flicker on the PCs.
http://www.learningtotrade.com/trading_alerts.htm

=======================
Search strings that I tried to find help on this issue
Clear Scan not working
Getting rid of flicker on PC screens
Recording PC screens without flicker
Clear scan menu item in red on canon XL1S
Martin Cole is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:44 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network