Firewire doesn't work on my XL1s at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Canon XL1S / XL1 Watchdog
Can't find it on the XL1 Watchdog site? Discuss it here.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 21st, 2004, 12:49 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Aug 2003
Location: Las Vegas
Posts: 316
Firewire doesn't work on my XL1s

Just for fun, how much does it cost to get that fixed? Just so I can pull out more of my hair while I kick my cheap tripods and worklights acrossed my room in anger.
Bryan Mitchell is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2004, 12:59 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Aug 2003
Location: Las Vegas
Posts: 316
When I insert my firewire cable, and turn my camera onto VCR it says DV IN. If it can recognize the cable, why can't it see it!?! When i insert my zr60 XP finds it just fine. I hate so many things right now.
Bryan Mitchell is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2004, 12:37 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: Perth, Australia
Posts: 250
I only had my XL1S a week when that happened. It appears that I burnt out the firewire port by not turning the camera off before plugging and unplugging. I took it back to Canon and they replaced the motherboard.
__________________
Dennis Robinson
G5, , 30 inch display, FCP6 Studio 2, JVC-GYHD111
Dennis Robinson is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2004, 12:48 PM   #4
Trustee
 
Join Date: Sep 2003
Location: Saguenay, Québec, Canada
Posts: 1,051
I had this kind of problem a few weeks ago, and Canon Canada estimated the cost of changing the board to 240$ CDN. Since then, I use a cheap ZR60 for capturing.
__________________
Jean-Philippe Archibald
http://www.jparchibald.com - http://www.vimeo.com/jparchib
Jean-Philippe Archibald is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2004, 12:53 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2004
Location: Perth, Australia
Posts: 250
Mine was fixed under warranty so it worked out OK. The worst thing was being without it for 4 weeks. Canon Australia did give me a loan camera just the same. If it ever goes again, I will not get it fixed. As you say, its best to use a cheaper camera for a deck.
__________________
Dennis Robinson
G5, , 30 inch display, FCP6 Studio 2, JVC-GYHD111
Dennis Robinson is offline   Reply With Quote
Old June 21st, 2004, 02:58 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Aug 2003
Location: Las Vegas
Posts: 316
Yeah, I've been using my zr60 as a deck for sometime, which is why I have no actual idea when the firewire on it went out. Last night though, I wanted to play with lighting, and since I don't have a rca monitor, I wanted to firewire my camera to my computer. This way I could play with my lighting and see it better than on the small lcd. But it didn't work. My warranty goes out in september. I think after I shoot my short which I plan on editing for quite a while (hence not filming) I think I'll send it off to canon.

Thanks,
Bryan
Bryan Mitchell is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Canon EOS / MXF / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Canon HDV and DV Camera Systems > Canon XL and GL Series DV Camcorders > Canon XL1S / XL1 Watchdog

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:35 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network