CineForm Discontinuing Aspect HD after 5 years.... - Page 6 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 14th, 2009, 12:21 AM   #76
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Wow, thanks for the unbelievably fast response!

Last edited by Adam Gold; January 14th, 2009 at 12:51 AM.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old January 14th, 2009, 12:41 AM   #77
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Adam, some things are just better to do and not talk about, get my drift? :)
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old January 14th, 2009, 12:42 AM   #78
Inner Circle
 
Join Date: Jan 2007
Location: Woodinville, WA USA
Posts: 3,464
Yessir. Sorry. I'm such an idiot.
Adam Gold is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2009, 05:54 PM   #79
Major Player
 
Join Date: Mar 2006
Location: NYC Metro area
Posts: 579
I'm still running CS2 and Aspect HD...

and not sure when I'll have the $$ to upgrade to CS4.

What would upgrading from Aspect HD to Prospect do for me in the meantime? Would it do anything for me using CS2?
__________________
Denis
------------
Our actions are based on our own experience and knowledge. Thus, no one is ever totally right, nor totally wrong. We simply act from what we "know" to be true, based on that experience and knowledge. Beyond that, we pose questions to others.
Denis Danatzko is offline   Reply With Quote
Old January 24th, 2009, 05:58 PM   #80
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by Denis Danatzko View Post
and not sure when I'll have the $$ to upgrade to CS4.

What would upgrading from Aspect HD to Prospect do for me in the meantime? Would it do anything for me using CS2?
Prospect HD works in CS2, adds 32-bit color processing, 1920x1080, HDSDI capture and monitoring and soon Acitve Metadata in PHD v4.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2009, 12:49 AM   #81
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fort Lauderdale, FL
Posts: 151
I do not use most of the features of Aspect HD, and I was considering not upgrading to Prospect.But this week when I tried to switch over the native HDV m2t editing in Premiere Pro CS3 without Cineform, I found that the Premiere Pro and the HDLink app with Aspect HD can do something that neither Premiere Pro alone nor that other great utility HDVSPlit can do without Aspect HD- Capture with scene detect AND deinterlace upon capture. I need both of those to make my edits go faster. Premiere still doesn't have scene detect in CS4 for crying out loud! And HDVSPlit does great scene detect but doesn't deintelace on capture. I cannot deinterlace my Sony FX-1 footage on export either because 'export to tape' has no such option. So like it or not I think that am stuck with sticking to Aspect HD for now or possibly upgrading.
Jim Gunn is offline   Reply With Quote
Old January 27th, 2009, 09:48 AM   #82
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
Quote:
Originally Posted by Jim Gunn View Post
I do not use most of the features of Aspect HD, and I was considering not upgrading to Prospect.But this week when I tried to switch over the native HDV m2t editing in Premiere Pro CS3 without Cineform, I found that the Premiere Pro and the HDLink app with Aspect HD can do something that neither Premiere Pro alone nor that other great utility HDVSPlit can do without Aspect HD- Capture with scene detect AND deinterlace upon capture. I need both of those to make my edits go faster. Premiere still doesn't have scene detect in CS4 for crying out loud! And HDVSPlit does great scene detect but doesn't deintelace on capture. I cannot deinterlace my Sony FX-1 footage on export either because 'export to tape' has no such option. So like it or not I think that am stuck with sticking to Aspect HD for now or possibly upgrading.
I guess there's a compliment buried in there somewhere! :-)
David Taylor is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:46 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network