Cineform NeoScene & Sony AX2000 AVCHD Cams at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 7th, 2010, 11:37 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Sep 2006
Location: Carlsbad, CA
Posts: 634
Cineform NeoScene & Sony AX2000 AVCHD Cams

Any word on whether the new Sony AX2000 AVCHD cam will work with Cineform NeoScene? I'm contemplating picking one of these babies up but want to be sure Cineform will play nicely with it and it's new "AVCHD2" codec.

Jon
Jon McGuffin is offline   Reply With Quote
Old February 7th, 2010, 02:25 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I have the feeling that the "AVCHD2" codec is not new, just limiting the codec characteristics to be BluRay compatible. It will very likely work. You could always dig around for some uploaded samples.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2010, 01:33 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Oct 2007
Location: Portland, OR
Posts: 19
I just got my AX2000. I've never used NeoScene before, but I bought it to use with the Sony.

The first clip I transcoded... the video came through fine. The Cineform version did not have the audio however. I'm not sure if it's pilot error on my part, or an incompatibility between the new flavor of AVCHD and NeoScene. I opened a support ticket with Cineform, and I'll pass along their response.
Jason Goldberg is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2010, 10:43 AM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Do you have the AC3Filter installed? The installer should have prompted you for this extra download.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 14th, 2010, 10:09 PM   #5
New Boot
 
Join Date: Oct 2007
Location: Portland, OR
Posts: 19
As David and a few others suggested, the problem was pilot error. With the AC3 decoder installed, NeoScene was able to transcode the native AVCHD files from the AX2000, just fine.

Thanks!
Jason Goldberg is offline   Reply With Quote
Old February 25th, 2010, 08:50 PM   #6
New Boot
 
Join Date: Nov 2008
Location: Katy, TX
Posts: 8
Cineform works with Ax2000...but

I am assuming you recorded in 24p mode and converted it to true 24p?
David Bowlby is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:46 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network