Question regarding new Cineform Presets at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 14th, 2010, 01:33 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Jun 2006
Location: Toronto
Posts: 539
Question regarding new Cineform Presets

If I am mixing and matching Cineform AVIs converted from an HVR-V1U and a Canon DSLR T2i. Should I be using the YUV or RGB preset? I'm really unclear about it, does it matter since they're both 4:2:0?

Also, while we're on the topic of presets, I've begun to re-size my HVR-V1U footage from 1440 to 1920, but back when I was using Aspect HD I had everything at 1440x1080 and all my sequence settings were set as such in Premiere Pro CS3 and when I converted it to Prospect HD in CS4 the 1440 presets were retained. However now that there aren't any 1440 presets in the new Cineform NEO product, what can I expect when I import my CS4 Prospect project (orginating from Aspect HD). Should I expect to run into any issues?

EDIT: Sorry, I did not notice that things were split into 2D and 3D. Just discovered the 2D folder has more presets. Not sure why 1080p stands alone in the root.

Last edited by Craig Irving; May 14th, 2010 at 01:39 PM. Reason: Error
Craig Irving is offline   Reply With Quote
Old May 14th, 2010, 01:43 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
You have some old presets, you can delete them

In:
C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5\Settings\SequencePresets\CineForm

you should have only 2D and 3D folders. There are 1440 and 1920 presets.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 14th, 2010, 06:10 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
David
What about the YUV vs RGB issue.
Seems like CF editing was always in YUV before, was it not?
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old May 14th, 2010, 06:17 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
No, CineForm is RAW, YUV, RGB or RGBA, only NeoScene and NeoHD are YUV only (for encode.) Presets should render previews to YUV, not need for RGB datarates.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 12:03 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network