Updated NEOHD to 5.0.5.264 now First Light Won't Read Cineform .avi's at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 5th, 2010, 04:30 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Updated NEOHD to 5.0.5.264 now First Light Won't Read Cineform .avi's

...maddening. Says can't read file, both exisiting Cineform .avi's as well as ones I just converted with HDLink.

I get the message below.


So I also tried CFRepair...couldn't get anything but a message saying I needed an .avi output file...

Worked fine until I did the update...any ideas?
Attached Thumbnails
Updated NEOHD to 5.0.5.264 now First Light Won't Read Cineform .avi's-first-light-error.jpg  
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 08:38 AM   #2
New Boot
 
Join Date: Jan 2009
Location: Seattle
Posts: 11
I get the exact same error message here, rolling back to v.5.0.4.261 fixed it.
Galen Young is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 09:35 AM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Please send a sample file to support that will not open in FirstLight.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 11:10 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2006
Location: Berlin, Germany
Posts: 26
Dear David, I got the same message as Ken on older files, went back to v.5.0.4.261 like Galen suggested and First Light recognized them all again. It must be a problem with First Light 5.0.5.264.
Carlos Bustamante is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 11:46 AM   #5
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
I had the same problem with the last official release. I had started a trouble ticket, and eventually I was advised of the beta release now up. I was concerned that it was my Magic Lanter captured files that was creating an issue.

On the trouble ticket, I received notice last week that the new beta should resolve the issue. I finally tried it last night. While I am not getting the message reported by the OP, I did try to take a large file I had rendered in Vegas using the Cineform codec back into First Light, and while it would show on the viewer, any changes I tried to make to the file would not show on the viewer. When I would try to add anything, the highlighed area on the file list highlighting the file I was trying to modify would turn from blue to white.

Am I mistaken that I should be able to take a file rendered in Vegas using the codec, back into First Light to add cc ?
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 12:09 PM   #6
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I just rendered a 1m30s sequence from Vegas and it works in FirstLight 5.0.5 fine. Not seeing any issues here. We need the clips that fail sent to support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 05:50 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
I'm uploading a 10 second sample now to the support ticket I opened yesterday...says it has about 20 minutes left. I just shot it and converted it with Cineform, I still get the same error message trying to open it in First Light.

Well...tried to...after 20 minutes it said the file was too large...how do I send it to you guys at Cineform...?
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 06:10 PM   #8
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Send me the direct link as support in LA today, so I might not see that file into tomorrow.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 06:12 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
How do I send it to you...?
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 06:17 PM   #10
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
As well as support. I just happen to be working on FirstLight today, so if I have the link I will test it right now.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 06:18 PM   #11
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
I don't know how to send it to you...

I tried via support and it said the file is too big. Is there an email address I should send it to via YouSendIt?
Ken Kaiser is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 06:30 PM   #12
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Click on my name in this forum to email me, and use yousendit.com
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 6th, 2010, 09:47 PM   #13
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Patch for FirstLight 5.0.5

Here is it: http://cineform.com/downloads/FirstLightv505patch.zip

Unzip and replace FirstLigh.exe in
C:\Program Files (x86)\CineForm\Tools (Remove the " (x86)" for the 32-bit systems.)

The failure was an overly strict check the CineForm sample header (required to fix a 5.0.4 bug,) plus a typo resulting in no support for I-P encoded files. We've pretty much switched to I-frame only (required for 3D) so we missed this in our testing. All works now, and this will be in the next official build
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 7th, 2010, 08:57 AM   #14
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2010
Location: Canton, MI
Posts: 30
Thanks, that seems to have done the trick! Seems to work OK now.
Ken Kaiser is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 05:51 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network