CPU Usage at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 20th, 2010, 08:09 AM   #1
Trustee
 
Join Date: Jul 2003
Location: Nicosia, CYPRUS
Posts: 1,080
CPU Usage

I have noticed that when converting .MOV files to.AVI files with NeoScene the CPU Usage is 100%. Is this correct?

Stelios
__________________
My Blog: http://steliosc.blogspot.com
"I hope for nothing, I fear nothing, I am free" Nikos Kazantzakis
Stelios Christofides is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2010, 10:50 AM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Funny, many users complain when it is not at 100%. We convert as fast as we can, but the percentage used depends on many factors, source file type, disk speed, CPU speed/type, number of cores, etc.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2010, 01:06 PM   #3
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
David
I'm noticing that with the 5.2.2 builds of N4K my RAM usage seems much higher (maybe 10 out of 12GB) for render/conversion, etc. than it was with the 5.1.x versions (6 out of 12GB)- Win7 64/CS5/Intel i7.
Is this just a quirk in my system, or a deliberate change in the software??
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply With Quote
Old November 20th, 2010, 01:14 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Sorry your system, we haven't change anything to impact that. Plus for conversions HDlink is a 32-bit app, and at the worst case it will not use more than 2GB, normally way less than 1GB.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old November 21st, 2010, 01:02 PM   #5
Trustee
 
Join Date: Mar 2005
Location: Coronado Island
Posts: 1,452
David
My error. It's not with HDLink usage, but with AME render of CF timeline that I notice the increased RAM usage.
Not complaining, just wondering...
__________________
Bob
Robert Young is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:35 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network