Window Betas for v5.3 of the Neo series at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 30th, 2011, 02:07 PM   #1
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Window Betas for v5.3 of the Neo series

NeoHD http://cineform.com/downloads/NeoHDv530b296-110130.zip
Neo4K http://cineform.com/downloads/Neo4Kv530b296-110130.zip
Neo3D http://cineform.com/downloads/Neo3Dv530b296-110130.zip

Build 5.3.0.296, released 30-Januray-2011
Added: color Matrix control to FirstLight, and the ability to load and save these matrices.
Enhanced: Premiere Pro CS5, 3D integration for page-flipped displays.
Restored: Demosaicing quanlity controls for side-by-side mode.
Fixed: Keystone was broken for any clip with a horizontal Flip.
Fixed: side-by-side was broken for RAW sources.
Fixed: Rewrap shell tool to support new GUID generation on 3D files.
Fixed: loading MOVs in FirstLight that have the audio track before the video (Vegas 10 MOVs.)
Fixed: 444 to 422 filtering on encode was producing green-tinted frames.
Fixed: loading DPX frames that have an unaligned image field.
Fixed: Custom curve power entry in FirstLight.
Fixed: Side-by-side 3D decoding with a rotation correction.
Fixed: A key-framing bug in FirstLight when scrubbing the the same frame more than once.
Likely much more.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 30th, 2011, 11:35 PM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2008
Location: Culver City, CA
Posts: 124
Many thanks again for the ever continuing updates. The 3D tool set is truly impressive by now and the the overall stability is feeling very solid.

A question: When you speak of "Fixed: Side-by-side 3D decoding with a rotation correction." I assume you are referring to side-by-side presentation of a stereo stream. Would there be any possibility of a function that would read side-by-side stereo streams?

We shoot with a mirror box that yields a RE and LE image side-by-side in the same video stream and it would be very helpful to us to be able to go through our thousands of Express files, apply our LUTs and grading and then view them directly in FirstLight in 3D. I suspect making 3D corrections might not be possible since these are single rather than muxed files but just the ability to grade and then view them in FirstLight would be a big help.

We can view these Express files now in 3D viewers such as Stereoscopic Player but the ability to view them in 3D directly in FirstLight would be a huge help for us if that were to prove possible.

Many thanks.
David H. Wilson is offline   Reply With Quote
Old January 31st, 2011, 07:49 AM   #3
Major Player
 
Join Date: Jan 2007
Location: Toronto, Canada
Posts: 279
Hi David,

Is there a link for Neoscene?

Thanks
__________________
Canon XHA1, Brevis 35mm, Manfrotto 028,501,Vegas Pro 10e
Matthew Amirkhani is offline   Reply With Quote
Old January 31st, 2011, 02:55 PM   #4
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The previous beta has all the NeoScene updates. Posted a few days earlier.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 1st, 2011, 10:30 PM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Minor changes, as I don't think everything got into build 296, so here is the latest full beta.

Neo3D http://cineform.com/downloads/Neo3Dv530b297-110201.zip
Neo4K http://cineform.com/downloads/Neo4Kv530b297-110201.zip
NeoHD http://cineform.com/downloads/NeoHDv530b297-110201.zip
NeoScene http://cineform.com/downloads/NeoSce...297-110201.zip
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 07:12 AM   #6
Trustee
 
Join Date: Sep 2003
Location: Saguenay, Québec, Canada
Posts: 1,051
Is this build fix the problem preventing transcoding HDV material on the fly with NeoScene?
__________________
Jean-Philippe Archibald
http://www.jparchibald.com - http://www.vimeo.com/jparchib
Jean-Philippe Archibald is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 11:30 AM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
We do know a few PCs are no longer converting HDV on the fly, but not all systems. We have not discover the cause yet, so it is not in this build. We will list such a bug fix when it comes. We are scheduling to tackle that issue in the next few weeks.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 11:38 AM   #8
Trustee
 
Join Date: Sep 2003
Location: Saguenay, Québec, Canada
Posts: 1,051
Thanks David. In the mean time, I am using build 261, which works fine. However, I'm also using Neoscene to transcode my 7D files. Do you think I should use the most current build for 7D files and revert to 261 for HDV stuff or is the build 261 is just as good as the last one for the 7D files?
__________________
Jean-Philippe Archibald
http://www.jparchibald.com - http://www.vimeo.com/jparchib
Jean-Philippe Archibald is offline   Reply With Quote
Old February 2nd, 2011, 11:49 AM   #9
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The later version is better for 7D conversion (very subtle but better.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 05:03 AM   #10
Major Player
 
Join Date: Dec 2007
Location: London, UK
Posts: 277
I also cannot capture HDV->CineForm with HDLink/Neoscene. Was about to submit a support ticket, I didn't know this was a known bug.
How can I download the 261 build? I cannot find any mention of downloading older builds on the site.

Many thanks, Jon.
Jon Shohet is offline   Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 07:33 AM   #11
Trustee
 
Join Date: Sep 2003
Location: Saguenay, Québec, Canada
Posts: 1,051
The Cineform support team provided me with this link: http://www.cineform.com/downloads/Ne...261-100615.zip in answer to my ticket.
__________________
Jean-Philippe Archibald
http://www.jparchibald.com - http://www.vimeo.com/jparchib
Jean-Philippe Archibald is offline   Reply With Quote
Old February 3rd, 2011, 09:44 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Dec 2007
Location: London, UK
Posts: 277
Thanks for the link.
Finaly I can capture HDV from HDLink :)

I hope you guys at CineForm fix this bug soon. I know HDV is a dying format, in fact I myself bought NeoScene only when I got the 60D. But now that I have it I would like to use it for my HDV captures as well, without missing out on the improvements of new builds.

For what it's worth, here's the error I was getting in build 288, under W7x64
Attached Thumbnails
Window Betas for v5.3 of the Neo series-cineformerrorlog.png  
Jon Shohet is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 07:26 AM   #13
New Boot
 
Join Date: Jul 2010
Location: IL
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
The later version is better for 7D conversion (very subtle but better.)
In what way ?
Ariel Gilboa is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 08:07 AM   #14
Major Player
 
Join Date: Feb 2009
Location: toronto, canada
Posts: 212
Fl bug

PASTE of keyframes.

1. Copy keyframes (I have look, debayer, primaries, WB all modified)
2. Paste Keyframe at alternate point in timeline.
3. Timeline scrubber jumps back to the beginning of the timeline.
- If I press play, it plays from the keyframe I was last at.
-If I press 'jump ahead keyframe button' it goes to the next keyframe from the start of the timeline.

solution: after pasting a keyframe, the scrubber should stay on that keyframe that is pasted.

*note, I have had occasions where this works flawlessly, other times, without fail, it will always jump to the beginning of the timeline.
__________________
Justin Lovell
cinematographer//8mm.16mm>HD.transfers . www.framediscreet.com
Justin Lovell is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2011, 11:43 AM   #15
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Quote:
Originally Posted by Ariel Gilboa View Post
In what way ?
In the older software we relied on the H.264 decoder doing somewhat correct 4:2:0 to 4:2:2, when we filtered the result for greater image improvement. We have since determined we can do better than the source H.264 decoder and handle the full 4:2:0 to 4:2:2 in out own filters. Some of the results are covered in this blog entry CineForm Insider: Why use an intermediate for DSLR video?
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 11:20 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network