Black Mark in Cineform converted footage at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 30th, 2011, 02:39 PM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
Black Mark in Cineform converted footage

A couple of days ago, I download the new Cineform Neo to replace my HeoHD.

Last night I downloaded Technicolor's new Picture Style, and their .lut files too.

I unzipped the lut file, and clicked on it, so I could sse if Firstlight mounted the .lut. I went into Firstlight, and it was showing there, but when I clicked on it for a lut in one my files, the image was all red. So i selected none in the files.

In coverting subsequent footage from Canon 5d, all the converted footage is marred by a short black pillar on the Left side. I was also have trouble even before installing the .lut with renders showing extranious material on the right side.

I am attaching a copy of frame showing the black mark.

Anybody have any idea what's going on or having a similar problem ?
Attached Thumbnails
Black Mark in Cineform converted footage-markedcineformffootage.jpg  
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 10:44 AM   #2
New Boot
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 16
Re: Black Mark in Cineform converted footage

I just tried the Technicolor Cinestyle profile on my 60D and I'm not seeing any problems like you're having after converting it with 5.5.0.318. I do see the same all red image when I use the supplied .lut file though. I've attached the .lut if anyone from Cineform wants to take a look at it.
Attached Files
File Type: zip s-curve_for_cinestyle_lut.zip (662 Bytes, 31 views)
Joe Pasarela is offline   Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 02:21 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Toronto Canada
Posts: 75
Re: Black Mark in Cineform converted footage

Quote:
Originally Posted by Chris Barcellos View Post
...
I am attaching a copy of frame showing the black mark.
Anybody have any idea what's going on or having a similar problem ?
If Overlay is checked you will get a black box like the one in your still frame. Open FirstLight, load a clip and check for a tick mark in the Overlay box. If present, click on it to clear the box and the black rectangle should go away. Your converted video should be OK.

Cineform has very useful metadata that can be displayed through a number of different programs. It is worth your time to learn how it works.
Roger Keay is offline   Reply With Quote
Old May 1st, 2011, 09:32 PM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
Re: Black Mark in Cineform converted footage

Thanks Roger, I will check it out. I may have inadvertantly done something like that. Thank you..
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:43 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network