Scene splitting? - Page 3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 4th, 2007, 04:05 AM   #31
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 141
"downgraded" to connect HD 3.4.2 build 38 and things are working fine again.
Ali Husain is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 04:12 AM   #32
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 136
You shouldn't have to wait long. My experience is they are one company who listens to the customer and fixes what is wrong. I recently picked up the Adobe Production bundle and Aspect. What Aspect does is like magic. Cineform rewrote the engine of Premiere to fit their codec and it DOES run real time - several layers and effects. After running 1440 X 1080 on low resolution to see it run at all and sometimes still not know if you are in sync (both in Premiere and another NLE), this is a huge step forward.
__________________
Jerry Waters
Arize Productions
Jerry Waters is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 10:42 AM   #33
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Ali,

The capture engine should be the same between build 38 Neo HDV. Please try again.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 12:25 PM   #34
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by Jerry Waters View Post
You shouldn't have to wait long. My experience is they are one company who listens to the customer and fixes what is wrong. I recently picked up the Adobe Production bundle and Aspect. What Aspect does is like magic. Cineform rewrote the engine of Premiere to fit their codec and it DOES run real time - several layers and effects. After running 1440 X 1080 on low resolution to see it run at all and sometimes still not know if you are in sync (both in Premiere and another NLE), this is a huge step forward.

the first thing i'd want if i was a cineform software engineer and a customer had a problem like mine would be to have the actual source for the conversion. the recurring problem though i'm sure is that it's not easy to send very large (>1GB) files other than through postal mail right now. i can't imagine how much useful debugging you could do based on probably not-complete technical descriptions of the problem from customers.

i'd lobby cineform to produce optional much more verbose debugging output, maybe a skeletal codec stream symbol dissasembly--would also by useful by itself!--and parse and wavelet engine state information... that part could be obfuscated or encrypted and compressed to protect intellectual property.

whenever i had a problem, if i could invoke the "debug" version of the cineform code instead, then send a codec symbol binary and a cineform debug stream binary to cineform that would make both customers and software engineers happier. it also maybe wouldn't matter at all that i can't cut and paste the log output. :)

anyway just a suggestion! the codec is so good that obviously i'm willing to put up with my local bugs (all my problems could certainly be from my setup).
Ali Husain is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 12:33 PM   #35
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 141
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Ali,

The capture engine should be the same between build 38 Neo HDV. Please try again.
with definite respect to your technical ability, it's not possible to *really* be sure they end up operating the same with different code wrapped around them, right? so something between the way i installed neo or in the code around it and the way it's interacting with my setup is causing me some problems that the cineform QA group hasn't seen yet. i wish i had more information to give you all. i'd love to be able to say "this is the screwy thing about my setup, and here is a script and some source files to include in your regression suites from now on." what is your suggestion? the first thing i should do is send the actual source that is a problem.
Ali Husain is offline   Reply With Quote
Old May 4th, 2007, 12:49 PM   #36
Trustee
 
Join Date: May 2005
Location: Wyomissing, PA
Posts: 1,141
Images: 57
Ali, I did have an issue with conflicting updates (using Prospect). I had to manually remove the drivers, files, and regs from a previously bad install. Something to check for while you wait...
__________________
Pete Ferling http://ferling.net It's never a mistake if you learn something new from it.
-------------------------------------------
Peter Ferling is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:37 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network