Cineform and After Effects CS3 - Page 2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 18th, 2007, 08:41 AM   #16
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2003
Location: Norcross GA
Posts: 119
Exporting Cineform Problems with AECS3

What is the little "fix AE" utility that comes with the latest version? I thought that was supposed to remove the files for me?

Anyway, I get garbage when I export in a Cineform.avi file when I have AE3's new render multiprocessor checked. The files are 10 times as big and look like garbage. Turn off this feature and they render OK.
Mike Morrell is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2007, 10:12 AM   #17
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Remember AE CS3 is beta, officially we don't support it yet. There are a few manual hacks to gain support, but the CineForm installer will not include them until the Adobe target has stopped moving. Only last week Adobe change broke our installers.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2007, 11:43 AM   #18
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2003
Location: Norcross GA
Posts: 119
AE3 encoding

Yes, I realize that CS3 is still a beta and Cineform has a moving target until things are locked down. And I appreciate you guys being on top of it. But I would like to know if you are aware of the rendering issue with multi processor turned on and if is something that adobe needs to address or something that you guys will need to change before the final release.

I am guessing that it is Adobe's issue and that other codecs might be affected too since Nucleo pro worked fine with the Cineform Codec on AE7. Adobe's attempt at multi-threading appears to have similar results to Nucleo, except that it breaks when used with the Cineform codec. If it is something that Cineform cannot fix and it is a bug with CS3, then I would like to post this properly over in the Adobe Labs forum.
Mike Morrell is offline   Reply With Quote
Old May 18th, 2007, 11:55 AM   #19
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Have you removed the CS3 AE AVI and DirectShow importers from "(mediacore)". These are not compatible (CineForm issue) or they are broken (Adobe issue) -- I can't tell which. I believe the CFHDIO.aex module works fine without them.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 10:16 AM   #20
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2003
Location: Norcross GA
Posts: 119
Does the workaround still apply to the AECS3 beta release posted by Adobe labs last week? Has anything been updated in the newest build of Prospect to help with CS3? How does one get the newest update? I filled out the web form last night and I have not received the download link. I thought that this was automated?
Mike Morrell is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 10:24 AM   #21
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
All the manual patches for AE CS3 still apply. The download link are automated, but our server have been overwhelmed with download requested since the new updated, the server as crashed every few days -- you will get a email response when it is restarted this morning.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 10:28 AM   #22
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2003
Location: Norcross GA
Posts: 119
Great, I'll wait for the e-mail. I used to run a data center with over 30 servers. So I know what happens when they get overtaxed with requests!
Mike Morrell is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 12:26 AM   #23
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Fro compatibility with CS3 AE, you need to remove components.

Find the media core plugins folder (it is new.)

For Aspect HD remove the DirectShow importer .prm.

For Prospect HD also remove the AVI importer.
I'm trying to use Aspect HD 5.0 with AE CS3. I can't find the DirectShow importer .prm file. What directory is it located in?

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 02:51 PM   #24
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
After Effects: AEGP Plugin AAF: Error occurred while creating project

I upgraded to Adobe Master Collection CS3 and Aspect HD 5.0 and am having problems importing Cineform AVI files into AE CS3. I deleted the files ImporterDirectShow.prm and ImporterAVI.prm from the AE CS3 Media Core Plugins directory. AE CS3 generates the error message above when attempting to import a Cineform AVI file. Windows XP SP2. Any suggestions?

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 03:36 PM   #25
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Post #12 (http://www.dvinfo.net/conf/showpost....4&postcount=12) will explain the step you missed.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 03:45 PM   #26
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
temporary workaround

I originally purchased Aspect HD because Premiere and After Effects did not support the Canon XL H1. I'm having problems with Aspect HD and CS3. I purchased the upgrade for Aspect HD 5.0, but that did not seem to help. So, I tried capturing an XL H1 tape directly into Premiere CS3 without the Cineform HD codec, and that works fine. AE CS3 works too. Would like to use Aspect HD if and when it gets fixed, but at least I have a workable solution.

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 03:46 PM   #27
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Post #12 (http://www.dvinfo.net/conf/showpost....4&postcount=12) will explain the step you missed.
Thanks, I appreciate the quick Sunday response. I'll give it a try.

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 03:47 PM   #28
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
The fix is in post #12, that attached registry control turns on the CFHD importer for AE, as it defaults to off. You don't need to go native, particularly in AE which is quite painful.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old July 22nd, 2007, 05:26 PM   #29
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
The fix is in post #12
Thanks, the import is working.

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 07:41 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network