Major problem w FCP 5.1.2 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 22nd, 2007, 12:58 AM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 60
Major problem w FCP 5.1.2

Hey guys - I'm having a very nasty black screen of death episode on my G5 Intel quad 2.66.

A project I created on this machine in FCP 5.1.2 will now simply not open. Everytime I try to open it I get the black screen that tells me I need to restart by holding down the power button. All my other projects open - its just this one that won't.

What is really weird is that thism project will open on other machines - Intels and Power Macs.

I think it may have something to do with the log notes, because when I reimpoertd the media into another project, took this new project to a machine that would open my original project, and then copied the log notes across, the new project corrupted as well when I tried to open it on my Intel.

Any ideas?
Daniel Stevenson is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 01:21 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sussex, UK
Posts: 317
Have you tried to open one of the FCP autosave files?.

If you can open the file on an other mac, can you use relink the media and then use media manager to export the project into a new project?.

Or trashing the FCP prefs.
James Miller is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 03:03 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 60
Good idea re autosave but had already deleted prefs.

The really bizarre thing is that after a day of trying all sorts of things, the project has just started opening. Think the computer must be the prob, I was getting lots of -600 error message codes all day as well. Pretty sure it is a first generation Intel thing as we've had big probs with another Intel at work as well.

Thanks for your suggestions!
Daniel Stevenson is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 11:21 AM   #4
Trustee
 
Join Date: May 2004
Location: USA
Posts: 1,550
Quote:
Originally Posted by Daniel Stevenson View Post
Good idea re autosave but had already deleted prefs.

The really bizarre thing is that after a day of trying all sorts of things, the project has just started opening. Think the computer must be the prob, I was getting lots of -600 error message codes all day as well. Pretty sure it is a first generation Intel thing as we've had big probs with another Intel at work as well.

Thanks for your suggestions!
I hope you have your stuff backed up because it could be the hard drive is getting ready to fail

Last edited by Pete Cofrancesco; May 22nd, 2007 at 04:37 PM.
Pete Cofrancesco is offline   Reply With Quote
Old May 22nd, 2007, 01:23 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jan 2005
Location: Beaverton, Oregon
Posts: 399
I just had the same problem. I loaded an old project that was backed up on dvd. Turns out when I copied it back to hard drive, the files where locked. Do a "get info" or top folder, go to bottom and unlock permissions, then apply to all enclosed files....that's what worked for me.

Cheers,
Scott
Scott Shama is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:17 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network