FS-1 "NO DISK" Problem at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Focus Enhancements FireStore

Focus Enhancements FireStore
Specifically for the FireStore DV Direct-To-Edit Disk Recording Solutions.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 9th, 2004, 03:23 PM   #1
Tourist
 
Join Date: Aug 2004
Location: Trenton, MI
Posts: 2
FS-1 "NO DISK" Problem

I recently purchased an FS-1 with version 2.3.3.091103. I attach a FAT32 formatted drive (Hitachi Travelstar E7K60 mounted in a Mapower KC21C1 enclosure with an Oxford chipset) and get the “NO DISK” message. I’ve followed the instructions to format the drive with the FS-1 and the unit continues to display “NO DISK”. I am able to access the drive through the FS-1 in HDD mode on my WinXP machine. So, I know the drive itself is functioning properly. Will a different firmware version possibly fix this?

Hitachi drive:
http://www.hitachigst.com/portal/sit...a0466460e4f0a0

Mapower Enclosure:
http://www.mapower.com
Mickey Bryan is offline   Reply With Quote
Old November 10th, 2004, 02:36 PM   #2
Focus Enhancements
 
Join Date: Oct 2003
Location: Campbell, CA.
Posts: 508
Hi Mickey,

I am not aware of the FireWire enclosure you have listed and I don't believe it is on the list of drives we have tested. Even though it has an Oxford chipset, as I understand it, in some cases it may not be compatible as it is possible for manufacturers to customize the chips somewhat. Your best bet is to contact Focus tech support at support@focusinfo.com or call 408-370-9963.

Hope that helps,

Matt McEwen
Matt McEwen is offline   Reply With Quote
Old November 10th, 2004, 03:03 PM   #3
Tourist
 
Join Date: Aug 2004
Location: Trenton, MI
Posts: 2
Thanks Matt. I have discovered, through close inspection, that Mapower doesn't use Oxford chipsets an all of their enclosures even though that's what they claim on the website. They use Genesys on my particular enclosure. Oops.
Mickey Bryan is offline   Reply With Quote
Old July 21st, 2005, 02:15 PM   #4
New Boot
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 11
Mapower HDD Enclosure

Hi Mickey

Have you managed to make your Mapower enclosure work with FS-1. I have Mapower KC31x combo enclosure with Oxford 911+ chipset. FS-1 didn't recognise it until I downgraded the firmware. But now, I'm facing another problem. The recording is distorted with tiny rectangle scattered over the field. Someone, on this forum had similar problem which got sorted out when he switched over to Maxtor external drive. I yet to hear from him exactly what Maxtor external drive he had.

I would like to hear from you whether you had any luck with Mapower enclosure and if so, how did you managed to do it? Many thanks

Regards
Dinesh
Dinesh Patel is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > The Tools of DV and HD Production > External Video Recording Solutions > Focus Enhancements FireStore

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:42 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network