No time code and no audio at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

JVC GY-HD Series Camera Systems
GY-HD 100 & 200 series ProHD HDV camcorders & decks.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old January 6th, 2006, 01:47 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver, B.C. Canada
Posts: 105
No time code and no audio

I've had my camera since October and on our first shoot, we ran into several instances where we lost time code. When we reviewed the footage, there was video but no audio. It happened 3 times that weekend but hasn't happened since. Any suggestions?

Also, does anyone know if there is a way to adjust colors in the VF or LCD. I really think that the colors are so off compared to a monitor. Maybe I have a bad VF? Does that seem to be a problem for anyone else?

Thanks everyone for all the tips, this is my first time writing in.
Brian
Brian Chow is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2006, 02:08 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kelowna BC Canada
Posts: 706
Quote:
Originally Posted by Brian Chow
Also, does anyone know if there is a way to adjust colors in the VF or LCD. I really think that the colors are so off compared to a monitor. Maybe I have a bad VF? Does that seem to be a problem for anyone else?
The VF is terrible. I worked with a camera that had a completely purple VF. There are no adjustments for colour, only brightness. The LCD is a tad better but for any critical applications one HAS to use a decent monitor.

Hey, there is an idea for a firmware upgrade...JVC are you listening? Just like almost every (even consumer) display the VF and the LCD of the HD100 should have adjustments for BRIGHTNESS, CONTRAST, HUE & COLOR.
__________________
www.ascentfilms.com
Jiri Bakala is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2006, 04:55 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver, B.C. Canada
Posts: 105
Quote:
Originally Posted by Jiri Bakala
The VF is terrible. I worked with a camera that had a completely purple VF. There are no adjustments for colour, only brightness. The LCD is a tad better but for any critical applications one HAS to use a decent monitor.

Hey, there is an idea for a firmware upgrade...JVC are you listening? Just like almost every (even consumer) display the VF and the LCD of the HD100 should have adjustments for BRIGHTNESS, CONTRAST, HUE & COLOR.
Was it your camera that had the bad VF or was it a demo? If it was yours, did you resolve the VF problem?
Brian Chow is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2006, 05:04 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kelowna BC Canada
Posts: 706
Quote:
Originally Posted by Brian Chow
Was it your camera that had the bad VF or was it a demo? If it was yours, did you resolve the VF problem?
It was supposed to be mine but I refused to take it. It also had a pretty bad case of SSE. I am picking up another one next Tuesday --- keeping my fingers crossed.
__________________
www.ascentfilms.com
Jiri Bakala is offline   Reply With Quote
Old January 6th, 2006, 05:11 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver, B.C. Canada
Posts: 105
No Audio again!

Well, as luck would have it, a few hours after I posted the thread about no time code and audio, It happened to me again. It's been fine for a month or so and just now it did the same thing. I think time for service. I can't believe it, it's barely been used and problems, problems, problems.
Brian Chow is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2006, 12:40 PM   #6
Major Player
 
Join Date: May 2005
Location: Portugal
Posts: 282
Brian, I have a firmware update that fixes the non TC and audio after rec-stanby-rec sequence. My delaer sent it to me to fix this and some other issues caused by the recorder. Maybe you should talk to your dealer and request a firmware update. I can send you mine, but I have a HD101E PAL version and I don't know if it works on NTSC models. Also, I advice you to get it from an official source... or you could lose the warranty.
Diogo Athouguia is offline   Reply With Quote
Old January 7th, 2006, 03:05 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Location: Vancouver, B.C. Canada
Posts: 105
Thanks for the info, I will check with my dealer about the firmware upgrade. I was almost thinking that it could be a problem with the head alignment.

Brian
Brian Chow is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HD Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:44 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network