Hero 2 LCD on Hero 3 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Most Recent Additions... > Micro / POV Camera Systems

Micro / POV Camera Systems
Covering the GoPro HERO and other small Point-Of-View video cameras.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 22nd, 2012, 12:28 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Hero 2 LCD on Hero 3

I just tried the Hero2 LCD back on the Hero3 and it works fine. So if you are dumping your Hero2 stuff you should hold on to those LCDs.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 03:00 PM   #2
Trustee
 
Join Date: May 2007
Location: Minneapolis, MN
Posts: 1,241
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Great! Ii was wondering if this was the case. Thanks for sharing.
__________________
Nate Haustein PXW-FS5 / iMac i7 / FCPX
www.flightcreativemedia.com
Nate Haustein is offline   Reply With Quote
Old October 22nd, 2012, 11:46 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Jun 2007
Location: Rossland, British Columbia
Posts: 966
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

From what i've read on the GoPro website, all of the accessories from the Hero 2 will work with the Hero 3.
Question is, how did you get your hands on a Hero 3?? Do tell Kevin, how is it?
__________________
There's never enough hours in the day!
Bryce Comer is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 07:16 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

I really haven't had much time to play with the camera, but here are some initial random thoughts.

The fist thing that hit me was how tiny this thing is. It's mostly lens and battery.
The lower distortion lens is a big improvement. Slight bowing, but nothing compared the the Hero2.
The camera is much better in low light. Less noise, better color and contrast.
The remote works as advertised.
The latch on the underwater housing has a safety.
The audio is improved. It's still terrible, but its much better than the tinny buzzy Hero 2 audio.
In good light, the picture quality is similar to the Hero 2 but with less distortion.

The wifi app does not work with my camera. No live preview and hit or miss with connecting to the camera.I contacted GoPro about this.
No instruction book included in the box and no lens cap for the camera or housing. Everyone is going to lose the little dust cover for the ports. They should have attached it to the camera.

Overall I like the camera. I'll probably hold on to my Hero 2s as well.

I can't say where I got the camera because they are not a DVi sponsor, but I just walked in and bought it off the shelf.

Last edited by Kevin Walsh; October 23rd, 2012 at 08:21 AM.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 07:57 AM   #5
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Kevin, which version of the 3? The White or Silver version?
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 08:12 AM   #6
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

The black version.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 10:27 AM   #7
Wrangler
 
Join Date: May 2003
Location: Houston, TX
Posts: 4,093
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

The Black was in a store already? I thought GoPro wasn't even releasing that version until mid-Nov?
__________________
Pete Bauer
The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and science. Albert Einstein
Trying to solve a DV mystery? You may find the answer behind the SEARCH function ... or be able to join a discussion already in progress!
Pete Bauer is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 02:23 PM   #8
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Yes, I was really surprised to see them so I bought the 3 that they had.

I'm going to try to sell the 2 that I haven't opened yet for a little profit but if they don't sell no big deal. I'm sure I'll end up with at least 3 of them! (see the private classifieds if you are interested)

I really like this camera so far!! Another thing I am noticing is that the menu system is a lot more responsive. Maybe due to the new processor.

I am very tempted to open a second one up to see if it works with my Hero2 3d kit.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 08:29 PM   #9
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Here's the manual for the Black version Hero 3

http://gopro.com/wp-content/uploads/..._FINAL_Web.pdf
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old October 23rd, 2012, 11:07 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Jun 2010
Location: Richmond Va
Posts: 400
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Quote:
Originally Posted by Pete Bauer View Post
The Black was in a store already? I thought GoPro wasn't even releasing that version until mid-Nov?
Yep...I bought the two HD3 Blacks Best Buy had tonight.
I am still charging the batteries and after 3 hours, it's concerning me a little. I've already read about a charging problem.
Don Litten is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 06:20 AM   #11
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Don have you tried the wifi app yet? I have had no luck with it.

Last edited by Kevin Walsh; October 24th, 2012 at 07:05 AM.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 09:57 AM   #12
Major Player
 
Join Date: Jun 2010
Location: Richmond Va
Posts: 400
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Not yet. I charged the things all night and finally the light went out about 5:AM.

I took a few minutes of video then went to bed.

I'll try it a little later today.
Don Litten is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 11:22 AM   #13
Major Player
 
Join Date: Dec 2008
Location: San Antonio, Texas
Posts: 880
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

From the GoPro website:

"NOTE: A software update for your HERO3 camera is required before using the GoPro app. Full app compatibility with the HERO3 will be available for White and Silver Editions on November 12, 2012, and for Black Edition on December 14, 2012."
Mike Sims is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 02:12 PM   #14
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Phoenixville, PA
Posts: 223
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Thanks Mike. I did the software update and nothing related to the app is working right now. At least they are giving an exact date.
Kevin Walsh is offline   Reply With Quote
Old October 24th, 2012, 06:06 PM   #15
Major Player
 
Join Date: Feb 2003
Location: williamsport, pa
Posts: 604
Re: Hero 2 LCD on Hero 3

Can anybody comment more on the audio quality? How clean is the signal when the AGC has cranked up the background? Would a good external mic help solve the problem?
Lynne Whelden is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Most Recent Additions... > Micro / POV Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:06 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network