HVR-V1 Tapeless with HVR-DR60? at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-V1 / HDR-FX7

Sony HVR-V1 / HDR-FX7
Pro and consumer versions of this Sony 3-CMOS HDV camcorder.

Thread Tools Search this Thread
Old April 7th, 2008, 07:12 PM   #1
Join Date: Apr 2008
Location: Potsdam, NY
Posts: 1
HVR-V1 Tapeless with HVR-DR60?

I'm a newbie at this. As a 7th grade English teacher, I've been making video movies with the kids for a number of years (mock commercials, video poems, etc), but have recently stepped things up to make broadcast quality stuff.

I received a grant and purchased these two pieces of equipment. But I can't figure out how to get the two pieces to work together when there's no tape in the V1. They work great together if I have a tape in the V1 -- but it's driving me nuts that as soon as I take out the tape, they don't synchronize anymore.

Yeah, I could just leave a tape in the V1 or use the record button on the DR60. Yes, I have tried Camlink Select (follow and Synchro) on the DR60 as well as External Record Control options on the V1.

Any suggestions would be greatly appreciated.
Tom French is offline   Reply With Quote
Old April 8th, 2008, 12:33 AM   #2
New Boot
Join Date: Jul 2006
Location: San Luis Obispo, CA
Posts: 6
May Help

have FS-4HD hard drive recorder. I usually record camera firewire out with the tape running. I finally figured out how record on the FS-4HD without a tape in the camera. I tried it with a Sony V1 and a Canon HV20. It works with both. This is what you do.

Hook up the FS-4HD with firewire to the camera. "Put tape in will be blinking". Now if just press the camera record button nothing will happen in the FS-4HD. But press the FS-4HD record booton once, the FS-4HD display will start blinking. Press FS-4HD record botton once more and the FS-4HD will start recording without the tape in the camera.

John Kert is offline   Reply With Quote
Old April 8th, 2008, 06:08 AM   #3
Regular Crew
Join Date: Jan 2004
Location: Bellevue, Washington
Posts: 145
Even though the Sony HVRDR60 and the Focus Enhancements FS-4HD hard disk recorders are very different, in this case they are the same.

I believe it's a function of the camera itself, it will not detect the hard disk recorder unless there is a tape in the camera. I had this issue also on my Sony DU1 with all my Sony cameras.

Tom, you don't have any other choice than to hit the record button on the DR60 if you don't want to record onto a tape as well.
Doug Okamoto is offline   Reply With Quote
Old April 12th, 2008, 07:12 AM   #4
Inner Circle
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,309
I use my DR60 and V1U tapeless most of the time. You just have to change one setting on the DR60.

In the MENU go to CAMLINK SEL and put it in SYNCHRO

The DR60 will then respond to the REC button on the V1U without a tape being loaded.

Now if Sony would offer a firmware update to get rid of the flashing tape icon. ARG!
Chris Medico is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-V1 / HDR-FX7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 05:35 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network