Can't transfer video from FX1 to PC at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z1 / HDR-FX1

Sony HVR-Z1 / HDR-FX1
Pro and consumer versions of this Sony 3-CCD HDV camcorder.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 3rd, 2008, 11:43 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: New York
Posts: 80
Can't transfer video from FX1 to PC

I couldn't manage it for a while (camera was purchased used).
Finally made it to my friend's place who has fx1 too, happens that it's something with the camera (not my pc or wire). Once cable is connected to PC nothing shows on the screen. Anybody encounter similar challenge? Is the output fried or something like that? I sure can buy an inexpensive sony small camcorder for transfering video to PC, but it still is not the same.
KC.
K.C. Kennedy is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2008, 06:14 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 99
Perhaps you have a setting wrong in the VCR settings of the camera. Alternatively try recording SD footage and see if it captures.
Colin Pearce is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2008, 11:26 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2008
Location: New Ulm, MN
Posts: 28
I would do Colin's suggestion. In the VCR menu on the camera the two arrows option allows for HD or SD transfer. Page 77 of the operating manual goes through this in detail. If the manual did not come with the camera you should be able to download one from the Sony website. I had similar frustations until I got the VCR settings right. Good luck, Dale
Dale Bohlke is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2008, 01:43 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2007
Location: New York
Posts: 80
Thank you guys

As soon as I get the camera back I'll try your suggestions.
KC.
K.C. Kennedy is offline   Reply With Quote
Old May 9th, 2008, 03:47 PM   #5
Regular Crew
 
Join Date: Jun 2007
Location: North Port, FL
Posts: 96
solution

KC,

I had the same problem. That is if we're talking about the same situation. Make sure you FX1 is powered off... then plug in the cable (with camera off) then turn the camera ON (if you dont do it in that order it will not work) And when you capture look at your FX1 screen during capture.

It worked for me... good luck
David Kovalev is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony HDV and DV Camera Systems > Sony HVR-Z1 / HDR-FX1

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 01:26 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network