SDI and HDMI output in SP mode at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Digital Cinema Camera Systems > Sony XDCAM PMW-F3 CineAlta

Sony XDCAM PMW-F3 CineAlta
HD recording with a Super35 CMOS Sensor.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 22nd, 2012, 12:06 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
SDI and HDMI output in SP mode

Hello,
I'm shooting a project next week recording internally in SP 1440, 23.98. I am unable to get a signal from both the HDMI (for the EVF) and the SDI or A port (for the monitor) at the same time. I am also unable to get a solid video signal from the VIDEO output. Is there something I can do in the menus to address these?
Thanks!
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 01:02 PM   #2
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,315
Re: SDI and HDMI output in SP mode

David,

Do you have the output set for PsF? If so turn it off.

That setting can cause trouble with monitors that don't support that mode.
__________________
http://www.LandYachtMedia.com
Chris Medico is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 01:16 PM   #3
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bracknell, Berkshire, UK
Posts: 4,957
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Video Out only works when the camera is set to output SD. When the Sdi/HDMI is set to HD you just get sync on the video out connector.
__________________
Alister Chapman, Film-Maker/Stormchaser http://www.xdcam-user.com/alisters-blog/ My XDCAM site and blog. http://www.hurricane-rig.com
Alister Chapman is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 01:25 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Hi Chris,
The problem isn't getting a picture; the problem is getting a picture simultaneously through the SDI or A port and the HDMI when in SP recording mode.

I will try the VIDEO output with your suggestion. Or not...I just saw Allistair's note.

Last edited by David H. Brown; February 22nd, 2012 at 01:27 PM. Reason: I saw the next reply
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 02:58 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: melb.vic.au
Posts: 447
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Set Video output to HD Y. I have not tried it, but you should get a black and white HD signal.
__________________
www.davidwilliams.com.au
David C. Williams is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 03:59 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
Re: SDI and HDMI output in SP mode

David C. Williams
Re: SDI and HDMI output in SP mode
Set Video output to HD Y. I have not tried it, but you should get a black and white HD signal.

But I need a color signal.
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 04:25 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Jun 2008
Location: melb.vic.au
Posts: 447
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Sorry then, your out of luck. SD colour or HD black and white.
__________________
www.davidwilliams.com.au
David C. Williams is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 04:38 PM   #8
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Alister is correct. HDI set to SD, I get a composite video signal through the VIDEO output.
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 22nd, 2012, 08:02 PM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,315
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Go here and get the supplemental manual - Sony Product Detail Page PMWF3L

It will show you all the signal output combination in the different video modes of the camera. Start reading at page 20.

You will want to make sure your camera has the latest firmware (v1.3). There were some issues with simultaneous HDMI and HDSDI output with the original F3 firmware.

You want to make sure that SDI dual link ports A/B are set to OFF.

In the VIDEO SET menu “SDI/HDMI/i.LINK I/O Select” setting = HD SDI &
HDMI

Make sure 24 PsF is turned OFF

with those settings you should get:

Video recording mode to the card
SP 1440/23.98P

HDMI output will be
1920×1080/59.94i

Monitor SDI output will be
1920×1080/59.94i

Video output will be:
HD-Y (B&W)
__________________
http://www.LandYachtMedia.com
Chris Medico is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 08:48 AM   #10
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Before we upgraded to the current firmware v. 1.31, we were able to get simultaneous output from SDI and HDMI outputs. Now we can't

"You want to make sure that SDI dual link ports A/B are set to OFF."
I find no menu item to do this.

"In the VIDEO SET menu “SDI/HDMI/i.LINK I/O Select” setting = HD SDI &
HDMI" This option does not show up in the menu anymore

"Make sure 24 PsF is turned OFF"
I don't find this in the menus either.

So, any ideas, gents?
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 09:10 AM   #11
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,315
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Quote:
Originally Posted by David H. Brown View Post
Before we upgraded to the current firmware v. 1.31, we were able to get simultaneous output from SDI and HDMI outputs. Now we can't

"You want to make sure that SDI dual link ports A/B are set to OFF."
I find no menu item to do this.

"In the VIDEO SET menu “SDI/HDMI/i.LINK I/O Select” setting = HD SDI &
HDMI" This option does not show up in the menu anymore

"Make sure 24 PsF is turned OFF"
I don't find this in the menus either.

So, any ideas, gents?
Absolutely. That option is not available because you have the main SDI ports enabled.

Please download the latest OM from Sony and read page 115. It indicates the combinations of the output settings. Some settings you choose make others disappear.

The manual that came with the camera is now out of date since you have installed v1.3 of the firmware. The options have changed.
__________________
http://www.LandYachtMedia.com
Chris Medico is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 09:11 AM   #12
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2008
Location: St. Petersburg, FL
Posts: 32
Solved!

In order to access the menus the Chris mentioned, I changed the format to an HQ one, turned off the DUAL LINK and then, when I went back to SP I was able to choose" HD SDI and HDMI".

Thanks all for your help.

db

David Brown

Tampa cameracrew HD, Sony PDW-700, Panasonic HDX-900
David H. Brown is offline   Reply With Quote
Old February 28th, 2012, 09:33 AM   #13
Inner Circle
 
Join Date: Aug 2006
Location: Efland NC, USA
Posts: 2,315
Re: SDI and HDMI output in SP mode

Awesome. Glad you got it straightened out.

I wish the menus would work a bit differently in that regard. Its not easy to figure out.
__________________
http://www.LandYachtMedia.com
Chris Medico is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Sony XAVC / XDCAM / NXCAM / AVCHD / HDV / DV Camera Systems > Sony Digital Cinema Camera Systems > Sony XDCAM PMW-F3 CineAlta

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:20 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network