rendering to quicktime question at

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.

Thread Tools Search this Thread
Old January 28th, 2008, 11:53 PM   #1
Major Player
Join Date: Dec 2003
Location: Newberg, Oregon
Posts: 427
rendering to quicktime question

I'm not an expert in Quicktime. In Vegas I have a project set to NTSC DV Widescreen. I want to render out to uncompressed Quicktime file. However, when it renders out, it is squished into 4:3.

In the "custom template" menu for Quicktime, there is no choice of widescreen under Frame Size. If I set it to "use project settings" I get 720x480 but with a 4:3 pixel ratio. There are a handful of choices for pixel ratio, but none of them are right for 16:9.

Am I doing something horribly wrong?
Jeremiah Rickert is offline   Reply With Quote
Old January 31st, 2008, 05:44 AM   #2
Major Player
Join Date: Nov 2007
Location: Finland
Posts: 317
Hi Jeremiah,

Im going through the same problem as you are. Been posting about it here:

Would sure love to get this cleared up as well!

Sami Sanpakkila is offline   Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

Omega Broadcast
(512) 251-7778
Austin, TX

(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

(800) 238-8480
Glendale, CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search



All times are GMT -6. The time now is 06:57 AM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2015 The Digital Video Information Network