Using Vegas as a converter (60i to 24P from HVR-V1U) at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 23rd, 2007, 05:33 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 68
Using Vegas as a converter (60i to 24P from HVR-V1U)

Hello,
I have been trying to wrap my head around the HDV stream. Basically teh 24P is embedded in teh 60I stream.

To edit, many have been suggesting CineForm.

However, many have suggested to just edit in Vegas. I just have not gotten it to work proberly, or I guess what I think is proper.

Maybe I can use Vegas to just convert my M2T files to Quicktime then I can edit at my target resolution and framerate. Is this possible and how please. I thought I had figured it out yesterday, but my footage in Vegas still seems 60i. I will be playing with Vegas this afternoon trying to get more info and any help is appreciated.
M
Malameel Shawky is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2007, 12:48 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 68
Nobody uses Vegas in the Vegas thread? :)
M
Malameel Shawky is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2007, 12:57 AM   #3
 
Join Date: Jan 2004
Location: Stockton, UT
Posts: 5,648
Which mode did you shoot in with the V1?
As far as a converter, I use it regularly. So are Electric Entertainment and other production houses.
Removing the pulldown is quite easy, but need to know how you shot it.
__________________
Douglas Spotted Eagle/Spot
Author, producer, composer
Certified Sony Vegas Trainer
http://www.vasst.com
Douglas Spotted Eagle is offline   Reply With Quote
Old October 25th, 2007, 06:39 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: May 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 68
Well I have figured out how to shoot the footage. (24A) and I have been playing with it successfully and all seems to be working fine with the camera side of things. Just getting it out of M2T has been a pain.

I have been working with CineForm in Premiere and it just keeps crashing but I have an open ticket about that mess but moving on...

I am thinking of getting out of Premier and useing Vegas since it came with the camera.

Does Vegas alow me to import M2T (This yes I know) and export to a stable codec while using a standard codec and still removing the pulldown? All in one pass? I would even be happy with uncompressed. (At this point I am trying to avoid the other codec.)
M
Malameel Shawky is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:32 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network