12bit as 16bit in FCP at DVinfo.net
DV Info Net

Go Back   DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Final Cut Suite
Discussing the editing of all formats with FCS, FCP, FCE

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 6th, 2005, 02:34 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Location: Europe, Belgium, Oostende
Posts: 44
12bit as 16bit in FCP

Hello

Does anyone know if I can get 4 channels of 12bit audio as 4 channels of 16bit audio in FCP?

I want to record 4 Ch 12bit on my XL2, and edit in 16bit in FCP.

Thanks
Tim Commeijne is offline   Reply With Quote
Old April 8th, 2005, 07:03 PM   #2
DVCreators.Net
 
Join Date: Oct 2001
Location: Seattle, WA
Posts: 892
You may get sync drift on long form but you can try to capture as a 48kHz.

To get all 4 channels, you will have to do 2 pass.
Go to your Audio Video Settings>Capture Presets
Duplicated the 48kHz Preset
In QuickTime Audio setting pop-up choose to capture the First 2 channels, then duplicate the Preset and choose the Second 2 channels.
__________________
Guy Cochran
DVinfo Sponsor, Cool Gear - DVeStore!
Guy Cochran is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY USA

Scan Computers Int. Ltd.
+44 0871-472-4747
Bolton, Lancashire UK


DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Apple / Mac Post Production Solutions > Final Cut Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



All times are GMT -6. The time now is 10:46 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2021 The Digital Video Information Network