Question with JVC HM700U..ASAP!. at DVinfo.net
DV Info Net

Go Back   DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HM 800 / 700 / 600 Series Camera Systems

JVC GY-HM 800 / 700 / 600 Series Camera Systems
GY-HM8xx, HM7xx and HM6xx ProHD camcorders & decks.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 27th, 2010, 07:54 AM   #1
New Boot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amarillo,Texas
Posts: 8
Question with JVC HM700U..ASAP!.

Every time I hit either record button on the camera words pop up on the LCD screen saying REC INHIBITED..How can I fix this or get it to start recording?!
Sheldon Maddux is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 08:27 AM   #2
Wrangler
 
Join Date: Aug 2005
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 3,637
Take your SDHC card out and slide the "lock" on the left side toward the front of the card.
__________________
Tim Dashwood
Tim Dashwood is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 08:34 AM   #3
New Boot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amarillo,Texas
Posts: 8
Thanks for the help but with this particular problem that's not it..I think its because my SD cards are full on memory..Do you know how I can delete footage from them?
Sheldon Maddux is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 08:44 AM   #4
Inner Circle
 
Join Date: Apr 2006
Location: Wales
Posts: 2,130
To delete cards there should be a Format option somewhere in the card menu.
Steve
Steve Phillipps is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 08:53 AM   #5
New Boot
 
Join Date: Jul 2010
Location: Amarillo,Texas
Posts: 8
Thanks guys I got it all cleared.
Sheldon Maddux is offline   Reply With Quote
Old July 27th, 2010, 03:09 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2009
Location: Portland, OR
Posts: 178
Glad your problem was cleared up by the suggestions, but for anyone else reading there's one other thing to check for -- on the top handle, there is a small slider switch on the side to prevent accidental recording with the handle's record button. When in the locked position, the top button won't invoke (or cancel) recording. This is great for carrying the camera around by the handle, but not so great if you miss something because you didn't realize the button was locked out.
Bob Richardson is offline   Reply With Quote
Old November 22nd, 2010, 03:52 PM   #7
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2001
Location: Wilmington, NC
Posts: 43
And I recommend keeping that switch set to "Record Prohibit." There've been several instances for me during "Run and Gun" shoots where I mistakenly bumped it while carrying by the handle.

Fortunately, deleting those "Doh" clips is a lot easer than it was when I'd do that SAME thing on my old Canon XL1
__________________
Daniel G. Trout
Fishmonger Media Consulting
Daniel Trout is offline   Reply With Quote
Old June 1st, 2019, 02:19 AM   #8
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 209
Re: Question with JVC HM700U..ASAP!.

Having a problem with my 850,
The record inhibit ! Itís not
The cards or the switch as mentioned here, anyone any ideas as to what else it could be ?
John Doran is offline   Reply With Quote
Old June 2nd, 2019, 12:31 AM   #9
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Lowestoft - UK
Posts: 4,000
Re: Question with JVC HM700U..ASAP!.

Read the other topic john. I don't have a solution I'm afraid but you've ruled out a faulty slot by swapping the cards, and ruled out faulty cards by swapping those? Question. Will the camera format the card? Not this problem but I did mange to format a card and then wrote protect it in Windows by setting permissions like you can do on a hard drive, as in preventing write access? Is there any chance the card is protected software wise rather than the switch? As I assume you've tried multiples, it would mean them all having been protected, but an in camera format would rule it out. Other than this I suspect it is a firmware issue. Is there an update available you could update with just to check. I have a 750 and can't think of anything you could have accidentally checked by mistake in a menus, so if the cards work on other kit, I'm stumped.. Have you tried old part-filled cards?
Paul R Johnson is offline   Reply With Quote
Old June 3rd, 2019, 03:29 PM   #10
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: belfast, northern ireland.
Posts: 209
Re: Question with JVC HM700U..ASAP!.

Ok
Problem solved ! Itís down to the card used, speed and class..
I usually shoot 720p and I had an128gb card .. works great ,
John Doran is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY USA

Scan Computers Int. Ltd.
+44 0871-472-4747
Bolton, Lancashire UK


DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > JVC ProHD & MPEG2 Camera Systems > JVC GY-HM 800 / 700 / 600 Series Camera Systems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



All times are GMT -6. The time now is 09:00 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2021 The Digital Video Information Network