DV Info Net

DV Info Net (https://www.dvinfo.net/forum/)
-   Sony XDCAM PMW-F3 CineAlta (https://www.dvinfo.net/forum/sony-xdcam-pmw-f3-cinealta/)
-   -   Help with an F3 + PIX 240 (https://www.dvinfo.net/forum/sony-xdcam-pmw-f3-cinealta/503257-help-f3-pix-240-a.html)

Paul Ream December 3rd, 2011 06:06 PM

Help with an F3 + PIX 240
 
I'm wondering if anyone else with an F3 and PIX 240 can try a little test for me?

I'm wanting to record HD-SDI ProRes 422 with embedded audio and timecode using the Sony SDI record trigger to start and stop the PIX. On my unit, everything appears to work correctly until you import the footage into any edit suite.

It would be good if anyone else notices anything strange about the saved timecode on some clips as Sound Devices are saying they've never seen this problem before? What's even more weird is that if you plug the drive/card back into the PIX all the timecodes are correct again!!!!

Great to hear if anyone sees what I see - thank you.

Peter G. Johnson December 3rd, 2011 08:43 PM

Re: Help with an F3 + PIX 240
 
I have a Pix 240 and haven't had that problem with the timecode. Very recently there was another firmware update 1.04, however I think it only applies to those using Avid.

PIX Firmware Download | Sound Devices, LLC

Paul Ream December 4th, 2011 03:50 AM

Re: Help with an F3 + PIX 240
 
1 Attachment(s)
Thank you Peter.

I am using firmware 1.04 on the PIX and 1.2 on the F3 while recording ProRes 422 at 1080i50. When I load the footage into FCP or PremierPro 5.5 a random number of clips will have totally the wrong timecode. It could be just a couple of clips in the middle (or nearly all of them) but whatever readings I get will be the exactly same in both FCP and PP5.5. Put the drive back into the PIX and everything reads as it should. It's as if the PIX is reading/writing timecode differently to the edit programs?

Here's a list of 6 x 20 second clips imported into PP5.5 recorded concurrently starting from 01:00:00:00 - Just the 2nd, 3rd and last ones are correct !!! - Weird.

Paul Ream December 9th, 2011 05:38 AM

Re: Help with an F3 + PIX 240
 
Good news.... Sound Devices have now said they can re-create this error which now means a firmware fix should be coming soon.... ? Hopefully, then I'll be able to use my unit for something other than testing!!!

Paul Ream December 13th, 2011 04:50 PM

Re: Help with an F3 + PIX 240
 
Firmware 1.05 now out which hopefully addresses issue...


All times are GMT -6. The time now is 08:00 PM.

DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2021 The Digital Video Information Network