Disabling 4 channel audio import? at DVinfo.net
DV Info Net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old February 3rd, 2020, 08:29 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Australia
Posts: 100
Disabling 4 channel audio import?

Hi forum,

I recently upgraded firmware to my new Pana CX350 and now the HEVC files give me 4 channel audio.

Great except I rarely use 4 channels and usually only 2 have actual audio.

What is really annoying about this new feature, is that now every track I drag onto the Vegas timeline automatically opens up 4 tracks of audio. So I am constantly having to delete 2 channels so that I have enough real estate to actually see my timeline video!! I do have a largish 34'' 4K monitor and it is still a problem.

Any chance there is some way in Vegas to disable 4 channel import?

Thanks,
Robert
__________________
Robert Garvey Photographer
www.garvey.com.au
Robert Garvey is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2020, 12:27 AM   #2
Trustee
 
Join Date: Apr 2008
Location: Sydney Australia
Posts: 1,233
Re: Disabling 4 channel audio import?

Haven't tried it with HEVC Robert but the following steps work with a few cameras and only the first audio tracks come in. Select Options then Preferences while holding down the Shift key. Make sure you are holding down the Shift key when you select Preferences. A new tab called "Internal" will appear. Select that tab then search for "so4" and change the illustrated entry from TRUE to FALSE and see if this sorts the problem.
If it works with the new Panasonic let us know.

Chris Young
Attached Thumbnails
Disabling 4 channel audio import?-vegas-so4-change-false.jpg   Disabling 4 channel audio import?-so4-false.jpg  

Christopher Young is offline   Reply With Quote
Old February 4th, 2020, 08:39 AM   #3
Vortex Media
 
Join Date: Jan 2009
Location: Florida
Posts: 3,051
Re: Disabling 4 channel audio import?

I don't use Vegas, but in Premiere it takes two clicks to strip off any unwanted audio tracks from all the clips in a bin at once. Surely Vegas must have something similar?
__________________
Vortex Media http://www.vortexmedia.com/
Sony FS7, F55, and XDCAM training videos, field guides, and other production tools
Doug Jensen is offline   Reply With Quote
Old February 5th, 2020, 02:37 AM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Australia
Posts: 100
Re: Disabling 4 channel audio import?

Quote:
Originally Posted by Christopher Young View Post
......select that tab then search for "so4" and change the illustrated entry from TRUE to FALSE and see if this sorts the problem.
If it works with the new Panasonic let us know.

Chris Young
Hi Chris,

Thanks for the information.

I did try the above but it did not disable the 4 track import.

I did get in-touch with Panasonic and suggested an 'option' for 2 or 4 track in next firmware update. They did link me to previous firmware, so I may just roll back to that (supported 2 track only).

Thanks for the help.
Robert
__________________
Robert Garvey Photographer
www.garvey.com.au
Robert Garvey is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY USA

Scan Computers Int. Ltd.
+44 0871-472-4747
Bolton, Lancashire UK


DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



All times are GMT -6. The time now is 10:32 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2021 The Digital Video Information Network