canon xh a1 - why is a tape i shot in 24f mode showing up as 29 frames per second and at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Adobe Creative Suite
All about the world of Adobe Premiere and its associated plug-ins.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old July 29th, 2009, 11:35 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 293
canon xh a1 - why is a tape i shot in 24f mode showing up as 29 frames per second and

i have a tape that must have been a bad tape. i shot with the canon xha1 in 24f mode. when i captured it its playing back out of sync with the audio, and the video plays faster than it should. im not considered with the audio, just need the video

its for a concert i filmed, i tried in premiere to goto interpret footage and change it to 23.976 but it still wont sync up with the master audio, or the 2nd tape that worked right.

any ideas on how to fix this?
Dave Morgan is offline   Reply With Quote
Old July 30th, 2009, 06:30 AM   #2
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,414
Just a thought, haven't done this myself but here goes...

bring the footage/audio onto the timeline... right click on the footage and choose " unlink "

now you can slide the audio to get it in synch...

or you can just highlight the audio and delete it too...

for getting the footage to the same time frame as your second tape, I'd export the footage
from Premier at the frame rate you want and see if it synchs with the other footage, if
not you will have to adjust the timeing...
Ray Bell is offline   Reply With Quote
Old July 31st, 2009, 04:49 PM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, California
Posts: 74
Quote:
Originally Posted by Dave Morgan View Post
i have a tape that must have been a bad tape. i shot with the canon xha1 in 24f mode. when i captured it its playing back out of sync with the audio, and the video plays faster than it should. im not considered with the audio, just need the video

its for a concert i filmed, i tried in premiere to goto interpret footage and change it to 23.976 but it still wont sync up with the master audio, or the 2nd tape that worked right.

any ideas on how to fix this?
Are you using CS3 or CS4?
Eric Addison is offline   Reply With Quote
Old August 9th, 2009, 05:02 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ridgeway, Ontario
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Dave Morgan View Post
i have a tape that must have been a bad tape. i shot with the canon xha1 in 24f mode. when i captured it its playing back out of sync with the audio, and the video plays faster than it should. im not considered with the audio, just need the video
Dave, I cant think of an easy way to do this other than capture the video and audio separately and try to sync them on the time line. I''d leave the video as is and cut the the audio at every song and sync it manually with the video
Andy Wason is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > Adobe Creative Suite

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 08:40 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network