GOPro cineform compatibility at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old April 4th, 2011, 02:39 PM   #1
Inner Circle
 
Join Date: Feb 2004
Location: switzerland
Posts: 2,131
GOPro cineform compatibility

Has the new GOPro free software anything to share with the original product ?
I mean, installing the new GoPro software will interact with a cineform product already installed (mess with codec for example ?)
On the other hand, are the files created by the GoPro software compatible with any other cineform product ? or Will it be an advantage to own a more expensive Cineform product to use with the GoPro ?
Giroud Francois is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 05:01 PM   #2
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: GOPro cineform compatibility

Good questions.

The Neo products and the GoPro CineForm Studio (GPCS) do coexist. However, an uninstall of one will remove the shared components. Simply reinstall the one you intend to use -- or keep both installed.

The output of GPCS is fully compatible will all existing CineForm tool. However, Neo file will not load into GPCS.

David
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 05:35 PM   #3
Tourist
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buckhannon, WV
Posts: 4
Re: GOPro cineform compatibility

The new GoPro software is pretty sweet and will be extremely useful even to just quickly trim and convert 2D GoPro files. I also appreciate that the metadata controls (exposure, contrast, etc.) transfer seamlessly to First Light. Pretty cool!
Brian Bergstrom is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 05:54 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
Re: GOPro cineform compatibility

Presumably though the GoPro software is not a replacement for Neo HD for say, converting MP4s out of an EX1 for example? Is that what you meant by "Neo File will not load into GPCS"?

Cineform and GoPro make what I consider the two easiest, smoothest products that I ever get to use. I'm vvery pleased that they're together now. I rarely ever edit anything without converting to Cineform and I rarely leave the house without my GoPro.
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 05:59 PM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Re: GOPro cineform compatibility

"Cineform and GoPro make what I consider the two easiest, smoothest products that I ever get to use. I'm vvery pleased that they're together now. I rarely ever edit anything without converting to Cineform and I rarely leave the house without my GoPro."

I had to quote that. ;)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old April 4th, 2011, 06:36 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2008
Location: Solana Beach, CA
Posts: 142
Re: GOPro cineform compatibility

Quote:
Originally Posted by John Hewat View Post
Presumably though the GoPro software is not a replacement for Neo HD for say, converting MP4s out of an EX1 for example? Is that what you meant by "Neo File will not load into GPCS"? .
It will load some MP4 files, but we have not tested all the available files. It does not load the EX1 MP4 files, which is not a surprise since those will not play in QuickTime either.
Craig Davidson is offline   Reply With Quote
Old May 26th, 2011, 06:33 AM   #7
New Boot
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 9
Re: GOPro cineform compatibility

Hey guys,

Does anyone have any idea how to uninstall this GoPro Cineform + GoPro Codec? I have not found any uninstall option and there is this MenuBar CodecStatus that I cannot get rid of.

Thank you.
Cosmin Serban is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 04:11 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network