Trying Out Boris FX and at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Non-Linear Editing on the PC
Discussing the editing of all formats with Matrox, Pinnacle and more.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 11th, 2006, 06:15 PM   #1
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pennsylvania
Posts: 133
Trying Out Boris FX and

I'm using Boris FX 7.0 (stand alone)....

1) The gray box for external monitor is grayed out in Boris FX, even though the monitor is working fine when I use Vegas. Am I correct in assuming that I would have to disable external preview in Vegas properties before it would work with Boris or am I overlooking something here?

2) How do I render out a ten second segment of a snowing FX over a video clip for work in Vegas? I can only export one Targa frame at a time? Here again, I must be overlooking something.

Thank you.
Dale Nicholson is offline   Reply With Quote
Old June 12th, 2006, 12:22 AM   #2
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hamden CT
Posts: 470
There are a few ways:

Start up Boris Keyframer. Make & save the effect in Boris. Close keyframer. Start up Vegas and make a solid any color for the amount of time the effect is. Apply the saved Boris effect to the solid.

or

Make a solid. Apply video effect. Choose Boris. Make the snow effect and hit apply.

I don't think it is possible to render an .avi with Boris FX. Render the .avi in Vegas.
Richard Zlamany is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2006, 06:11 AM   #3
Regular Crew
 
Join Date: Nov 2003
Location: Pennsylvania
Posts: 133
"Start up Boris Keyframer. Make & save the effect in Boris. Close keyframer. Start up Vegas and make a solid any color for the amount of time the effect is. Apply the saved Boris effect to the solid."


What do you save the project as in Boris? I tried saving it as a BFX file. Then when I close Boris and open Vegas, the saved file isn't available within Vegas for me to open or drag in. So how do I "apply" the effect to the solid. Is there an "apply" command I'm not seeing? Remember, this is the stand alone version of Boris FX. Thank you for your response; it's appreciated.
Dale Nicholson is offline   Reply With Quote
Old June 14th, 2006, 12:36 PM   #4
Major Player
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hamden CT
Posts: 470
Sorry that I did not make it clear.

Once you start up Vegas, apply a Boris effect to the solid. Then, in Boris hit the file open settings command and navigate to the saved effect. Adjust the time so it matches the solid and hit apply.

This could all be done without starting Boris Keyframer seperately, but for some effects it is better to do this because you can see the video play out in Boris.
Richard Zlamany is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > Non-Linear Editing on the PC

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 10:16 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network