stabilize and levels at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old October 21st, 2011, 11:49 AM   #1
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
stabilize and levels

I can not work stabilize.
Every time I have tried to use it I get the message that I have added it to an event and it should be to a clip.
I have used it no problem with Vegas pro 10.
Is there a different way of applying the stabilize for Vegas 11.

Other Problem I have is using the LEVELS.
I am not sure if it is the levels or the WAVEFORM.
What it does is reverting the actions.
For example, when apply input start and then try to cap it with output start, The output start reverting the action of the input instead of just cap it.
Other thing I notice is when ever applying levels to a multicamera track, the levels actually work as a opacity and the track below comes up.


Wonder if anyone ells have the same issues.
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 12:11 PM   #2
Sponsor: JET DV
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern Illinois
Posts: 7,873
Re: stabilize and levels

In Vegas Pro 11, you add Stabilier on the Project Media tab to the entire clip - not to the events on the timeline.
__________________
Edward Troxel [SCVU]
JETDV Scripts/Excalibur/Newsletters
Edward Troxel is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 12:50 PM   #3
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
Re: stabilize and levels

I am not sure why would they do that, It is kinda idiotic.
In Vegas 10 you could change it back to the original clip by going to "take' .
I don't see it in 11.
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 01:22 PM   #4
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 93
Re: stabilize and levels

The levels issue could be introduced by the GPU. If possible try to disable GPU support in Options/Preferences/Video.
Marco Ba is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 02:35 PM   #5
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
Re: stabilize and levels

You were right Marco.
I disabled the GPU and levels are back to normal.
I really hope they will fix it soon.


stabilize still does not work even when I applied from the
project media.
This is what I do. I have the clip in the time line but I apply it to the project media by selecting the clip then tools- video- fx media and stabilize apply.
It shows the render box and then I close the dialog box and nothing happens.
What do I do wrong?
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 07:53 PM   #6
Regular Crew
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 93
Re: stabilize and levels

Pressing "Apply" is all you got to do. If there no difference after you might try different filter settings.
Marco Ba is offline   Reply With Quote
Old October 21st, 2011, 08:40 PM   #7
Major Player
 
Join Date: Mar 2008
Location: Pembroke Pines FL
Posts: 331
Re: stabilize and levels

I tried all the option and no results.
I wish it was the only problem I have with Sony Vegas,
At this point I can not use it at all since it constantly crashing and what not.
__________________
www.nostalgicFrames.com
Dror Levi is offline   Reply With Quote
Old October 26th, 2011, 05:36 PM   #8
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Re: stabilize and levels

On your timeline, right-click the event you want to stabilize, create a subclip from it and apply stabilize to the subclip.
Mike Kujbida is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 03:29 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network