Vegas Video discussions from 2006 (Q3Q4) - Page 90 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

What Happens in Vegas...
...stays in Vegas! This PC-based editing app is a safe bet with these tips.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old November 12th, 2006, 09:15 PM   #1336
Regular Crew
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 25
I'll ask the question thats been bugging me for a while.

I have a dual opteron (quad core) machine with 4 Gb ram and 2 500Gb sata's in a Raid0. I don't get full framerate preview with Cineformed clips.

Am I missing a setting or something?
Craig Sovereign is offline  
Old November 12th, 2006, 09:59 PM   #1337
Major Player
 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, FL
Posts: 204
Render to master track in Ultimate s2

I am experimenting with the demo of ultimate s2......

In excalibur you can render the pip to a track to smooth playback......can you do the same in ultimate s2 after you have your tracks sync'd?
Kevin James is offline  
Old November 12th, 2006, 10:24 PM   #1338
Inner Circle
 
Join Date: May 2005
Location: Windsor, ON Canada
Posts: 2,765
Are you using Vegas 7? A lot of folks on the Sony Vegas forum claim to be getting close to, if not, full framerate preview.
I don't shoot HDV nor do I have a computer as good as yours so I'm just passing along what I've read.
Mike Kujbida is offline  
Old November 13th, 2006, 05:22 AM   #1339
Major Player
 
Join Date: Aug 2005
Location: Belgium
Posts: 497
Indeed, the only solution will be previewing on the right device, I suppose. In mediaplayer the contrast is higher and the colour temp is a bit higher it seems - or perhaps the colors are just a bit more saturated.

Making color correction in Vegas near impossible with the right preview device. Does anyone know wether the new BlackMagic Intensity will support previewing right from the timeline?
__________________
High-Definition Video Consultant - CEO of Delimex NV - http://www.delimex.be
gear of choice : http://www.wespgear.com
Werner Wesp is offline  
Old November 13th, 2006, 11:50 AM   #1340
Major Player
 
Join Date: May 2004
Location: Orlando, FL
Posts: 204
Nevermind, found it- Ctrl-M
Kevin James is offline  
Old November 13th, 2006, 02:50 PM   #1341
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Locking ONLY position of events

Hi all,

Is it possible to just lock the position of an event on the timeline but still be able split it and adjust the start/end points of those shorter clips (without moving them)?

I have synched several takes of a performance of a song and layered them below each other and I will NEVER want to change the position of any event.

Possible?

Cheers.

Ian . . .
Ian Stark is offline  
Old November 13th, 2006, 07:40 PM   #1342
Trustee
 
Join Date: Feb 2004
Location: Brookline, MA
Posts: 1,447
Couldn't you use the "add take" feature? Drag the next take with the other mouse button and release over the clip.
Emre Safak is offline  
Old November 13th, 2006, 09:31 PM   #1343
New Boot
 
Join Date: Sep 2006
Location: singapore
Posts: 5
Celluloid and Reelpak 1

I just purchased Celluloid a few days ago and even though the official documentation (and the website) states that Reelpak 1 comes with Celluloid, the Reelpak 1 filmlooks do not appear. I've tried contacting VASST but it's been a few days and no reply from them at all.

Am I missing something in the installation process? I would really appreciate it if someone could shed some light on this. Thanks!
Eugene Kong is offline  
Old November 13th, 2006, 10:25 PM   #1344
Inner Circle
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hampshire, UK
Posts: 2,205
Hi Emre,

Not sure how that would help. I don't think that using Add As Take would lock the events from horizontal movement (ie in time).

Cheers.

Ian . . .
Ian Stark is offline  
Old November 14th, 2006, 07:39 AM   #1345
Regular Crew
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 28
Well I bought a Vantec Nexstar 3 USB2/e-SATA case. Chucked a segate 300 gig SATA2 drive in it. Only running it through USB2 currently, but it's working great for playback in Vegas at least. Getting full rate previews, both cine and m2t. Haven't tried capturing yet, but hopefully it should be alright. Defnately through e-SATA.

Unfortunately pc express esata cards aren't available in Perth, Australia from what I can tell, but as soon as I can find one, I'm sure Ill grab one.
Lee Kennedy is offline  
Old November 14th, 2006, 07:58 AM   #1346
 
Join Date: Nov 2001
Location: santa fe, nm
Posts: 3,264
Images: 10
i had to mail order my pcie card. no one carried them, locally, either. do a search in www.pricewatch.com.
Bill Ravens is offline  
Old November 14th, 2006, 11:48 AM   #1347
Sponsor: VASST
 
Join Date: May 2005
Location: New York
Posts: 516
Hi Eugene,

I'm not sure how you tried to get in touch with VASST but both the Celluloid ReadMe and the Celluloid User's Guide have a support email address in them which would have been routed to the entire support staff and I didn't see anything. The email is ultimatesupport at the domain vasst.com.

To answer your question, you should have received a confirmation email with a link to ReelPak-1. Go back and check that email. There should be one link for Celluloid and then below that toward the bottom of the email should be another link to ReelPak-1. If you have any problems send an email to ultimatesupport and we will take care of you.

~jr
__________________
Developer: VASST Ultimate S, Scattershot 3D, Mayhem, FASST Apps, and other VASST Software plug-ins
Web Site: www.johnrofrano.com
John Rofrano is offline  
Old November 14th, 2006, 03:44 PM   #1348
Major Player
 
Join Date: Nov 2006
Location: Hannover, Germany
Posts: 400
2 LCD monitors and 1 external Preview?

I'm looking to place my order for Vegas 7, Cineform Connect and complete new NLE workstation and I'd like to know if Vegas will let me run 2 x 19" WS lcd monitors along with an external preview monitor via 1394 before I pay up.

I know I need a graphics card with 2 dvi ports and 1 spare 1394 port. Can anyone recommend a decent, reasonably priced graphics card? My workstation has the following spec;

Intel Core 2 Duo E6700 (2x2.66GHz) 1066Mhz Fsb/4Mb L2 cache
2048Mb Corsair DDR2 800Mhz Ram
ASUSŪ P5W DH DELUXE: DDR2, x16 slot, 975X chipset, 2 PCI
80GB SERIAL ATA II HARD DRIVE WITH 8MB CACHE (7200rpm)
320GB SERIAL ATA II HARD DRIVE WITH 8MB CACHE (7200rpm)
320GB SERIAL ATA II HARD DRIVE WITH 8MB CACHE (7200rpm) (these 2 Raid 0 striped)
16x +/- DVD WRITER (8x +/- Dual Lyr) (5x DVD-RAM) (40x CD-RW)
500W (Peak) Super Quiet Dual Rail PSU with 120mm fan
3 PORT Firewire card
2 x 19" Widescreen LCD monitors

I'll be shooting on a JVC HD110E, using a JVC BRHD50 VTR and A/D convertor with 1394 O/P for other various video sources.

I'd really appreciate any advice or suggestions here. Furthermore, if anyone spots any glaringly obvious problems with the above spec I'd love to know! I'm a cameraman of many years and fairly new to NLE. Must say..buying a house is easier than choosing an NLE software package! Seems like Vegas is the one though!!
Stuart Campbell is offline  
Old November 14th, 2006, 04:32 PM   #1349
Inner Circle
 
Join Date: Nov 2005
Location: Elk Grove CA
Posts: 6,838
I don't believe it will preview out to a monitor via 1394 in HDV or HD no matter what you have. DV should work, though not necessarily in real time...
__________________
Chris J. Barcellos
Chris Barcellos is offline  
Old November 14th, 2006, 06:30 PM   #1350
New Boot
 
Join Date: Sep 2006
Location: singapore
Posts: 5
Thanks for the reply. Email sent (again!).
Eugene Kong is offline  
Closed Thread

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Windows / PC Post Production Solutions > What Happens in Vegas...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:39 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network