Convert 1080p MOV to 1080p AVI at DVinfo.net
DV Info Net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old June 26th, 2010, 10:38 PM   #1
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Convert 1080p MOV to 1080p AVI

How do I convert a 1920x1080p 30fps MOV to a 1920x1080p 30fps AVI

I run HDLink and I end up with Interlaced 1080 - not the 1080p

What gives??
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 10:40 PM   #2
Major Player
 
Join Date: Feb 2008
Location: Voorheesville, NY
Posts: 433
What settings did you use in HDLink?
Jay Bloomfield is offline   Reply With Quote
Old June 26th, 2010, 11:12 PM   #3
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,095
Not a CineForm issue, it is a Vegas setting. Cineform Tech Blog Blog Archive Progressive AVIs in Sony Vegas Pro
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 08:24 AM   #4
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Thanks for chiming in David. This is a huge deal for Cineform to Vegas users!! Is there anyway in Cineform to reduce frame size to prepare for DVD SD output?
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 09:07 AM   #5
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,095
HDLink has a nice scaler for producer DVD SD res output from your 1080p master.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 05:22 PM   #6
Major Player
 
Join Date: Aug 2009
Location: Nashville, TN.
Posts: 581
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
HDLink has a nice scaler for producer DVD SD res output from your 1080p master.

Where? I'm using HDLink and i don't see where this scaler is?
__________________
Nashville TN using Canon 5D MK3, Canon 550D, RODE SVM mic, 70-200 f2.8L II IS, 24-105 f4L IS, 50 and 85 f/1.8, Vegas Pro 11, Zoom H4n, Blackbird, Lilliput Monitor, Lightroom
Harry Simpson is offline   Reply With Quote
Old June 27th, 2010, 09:14 PM   #7
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,095
In the Prefs panel under "Resize-Video".
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY USA

Scan Computers Int. Ltd.
+44 0871-472-4747
Bolton, Lancashire UK


DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



All times are GMT -6. The time now is 12:07 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2021 The Digital Video Information Network