CineForm and Sony XDCAM EX - Page 9 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old December 19th, 2007, 11:14 AM   #121
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Level shifts are an NVidia issue. Some cards will work in RGB mode and don't habe the level shift. Try this by turing off the "Force YUV" option in playback options.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 01:47 AM   #122
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Melbourne, AUSTRALIA
Posts: 735
Quote:
Originally Posted by David Newman View Post
Level shifts are an NVidia issue. Some cards will work in RGB mode and don't habe the level shift. Try this by turing off the "Force YUV" option in playback options.
Tried this and got a jarbled mess of lines and colours instead, so I definitely need to have "Force YUV" enabled.

You say it's an NVidia issue? Does that mean that if I got ATI cards that it wouldn't happen?
__________________
John Hewat
Mammoth Media Productions
John Hewat is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 05:55 AM   #123
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Quote:
Originally Posted by John Hewat View Post
Tried this and got a jarbled mess of lines and colours instead, so I definitely need to have "Force YUV" enabled.

You say it's an NVidia issue? Does that mean that if I got ATI cards that it wouldn't happen?
It's doing exactly the same thing with our Matrox Parhelia APVe, so it's not just NVidia...
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 10:11 AM   #124
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Using RGB for output does fix the level shift on some NVidia cards, but unfortunately some NVidia card don't support RGB overlays either -- there is a theme that NVidia has not got video overlay working correctly, even pulled support totally from the 8800 series.

The Matrox Parahelia also worked best in YUV, so no loss there.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 09:55 PM   #125
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Is it possible to export back the EX1 codec?

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 10:32 PM   #126
Major Player
 
Join Date: Sep 2003
Location: Solana Beach, CA
Posts: 853
You can export to HDV, but not to the the MP4-wrapped MPEG2 which is the EX format. I can't think of any good reasons to go back to that format anyway.
David Taylor is offline   Reply With Quote
Old December 21st, 2007, 10:59 PM   #127
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by David Taylor View Post
You can export to HDV, but not to the the MP4-wrapped MPEG2 which is the EX format. I can't think of any good reasons to go back to that format anyway.
Someone asked on an Adobe forum so I thought I would ask here. I don't think they are really serious about getting an EX1, so it's not important, I was just curious.

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old December 22nd, 2007, 12:58 PM   #128
Major Player
 
Join Date: Dec 2005
Location: Natal, RN, Brasil
Posts: 900
Quote:
Originally Posted by Mike McCarthy View Post
IF the EX1 was outputing true 10bit via SDI, and you captured LIVE via SDI through BMD or AJA, THEN you should have true 10bit color. I doubt the EX1 has true ten bit color at all, but it is possible, and would be a very nice feature, if someone could confirm that.
No answer on this yet? Sure would be nice to know.

That would definely be a very BIG point in the EX1's favor if it did! If not, it just seems like a "nicer lense and control V1"......for more twice as much $$.

Might get more attention if it did.
__________________
http://lightinaction.org
"All in the view of the LION"
Stephen Armour is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2007, 02:29 AM   #129
Major Player
 
Join Date: Sep 2005
Location: Pleasanton, CA
Posts: 258
Does Aspect HD reduce the resolution of the EX1 codec? Do you need Prospect HD to get the full resolution of the EX1 codec?

Best,
Christopher
Christopher Glaeser is offline   Reply With Quote
Old December 29th, 2007, 10:02 AM   #130
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Aspect HD is a 1440x1080 HDV product. Sony EX1 is not an HDV product at 1920x1080, so yes Prospect HD is more suitable. Also Prospect HD will support HDSDI capture directly from the EX1 if you add an AJA Xena card, great for 4:2:2 greenscreen work. However you can use Aspect HD, but it will downsample to fit the 1440 license.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2008, 08:46 PM   #131
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Chehalis, WA
Posts: 513
EX1 .mp4 - HD Link downsizing my clips

Hi,

My EX1 just arrived today and I'm giving my Prospect HD Link 3.2.2 (just downloaded it) a go at the native .mp4 files I copied over.

When I bring the converted AVI into After Effects, it shows up as 960 x 540 (PAR 1.0) while the native .mp4 shows up as 1920 x 1080 (PAR 1.0)

In the HD Link prefs, I've selected:

Automatic (capture options)
AVI
Film Scan
Automatic (frame format)
Rate (no change)
Resize Video (none)

It also down-sized my 720 footage too.

What's really odd is that I tried specifying Resize to 1920 x 1080 (just to see) and it still converted it to 960 x 540.

Any ideas?
James Huenergardt is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2008, 09:20 PM   #132
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Wow. Samples please (mp4 and AVI.)
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old January 2nd, 2008, 09:42 PM   #133
Major Player
 
Join Date: Nov 2005
Location: Chehalis, WA
Posts: 513
I'll add links to the clips on my support ticket.
James Huenergardt is offline   Reply With Quote
Old January 21st, 2008, 03:51 PM   #134
Regular Crew
 
Join Date: Apr 2003
Location: Vienna/Austria
Posts: 187
HDlink, error messages when converting EX1 files

Hi David,
Need your urgent help.
HDlink would not convert my EX1 files.

Attached is a screen shot of the log file.

Software used-Prospect HD, latest version.

Thanks!

Johnnie
Attached Thumbnails
CineForm and Sony XDCAM EX-hdlink-log1.jpg  
Johnnie Behiri is offline   Reply With Quote
Old January 21st, 2008, 06:22 PM   #135
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Only need to log window, you scaled the whole screen to the point I can't read the log window. To capture just log, select the window, and press ALT+PrintScreen, then paste the image in IrfanView or any other imaging tool.

Likely you don;t have something install. Recapture the log window and send it to support -- trouble tickets go to www.cineform.com/support
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 02:24 AM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network