HDLink -- various questions - Page 5 at DVinfo.net

Go Back   DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

CineForm Software Showcase
Cross platform digital intermediates for independent filmmakers.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old August 16th, 2006, 05:19 AM   #61
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 141
i will put it up somewhere and then email your support the link. thanks!
Ali Husain is offline   Reply With Quote
Old August 16th, 2006, 06:56 AM   #62
Regular Crew
 
Join Date: Oct 2005
Location: San Jose, CA
Posts: 141
what does it mean if there is a purple exclamation point in the corner of the thumbnail for that virtual p2 card in p2 viewer?

p2 viewer plays it fine but it reports the length to be 1hr and 2 mins!
Ali Husain is offline   Reply With Quote
Old August 16th, 2006, 09:58 AM   #63
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
I don't know what that P2 Viewer message means, but it could be related to your issue.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2006, 10:41 AM   #64
Regular Crew
 
Join Date: Mar 2004
Location: Charleston, West Virginia
Posts: 131
Just an update to say that the fix the Cineform techs gave corrected the problem and everything is working fine now.

Many thanks!!
Dan Robinson is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2006, 10:46 AM   #65
Trustee
 
Join Date: Jun 2005
Location: Hollywood, CA
Posts: 1,675
Images: 1
Dan, can you tell me what the solution was? I am having a similar problem and this may help me (and possibly others) in my troubleshooting.
__________________
BenWinter.com
Ben Winter is offline   Reply With Quote
Old August 22nd, 2006, 11:21 AM   #66
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If you are trying to mix Connect HD with Premiere Pro, i.e. and not using Aspect HD, this is where the issue arrises. In this case please contact support.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2006, 08:59 PM   #67
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mobile, Alabama
Posts: 166
hdlink capture to get "filmlike" look...

have aspect hd and would like to know if I can adjust the settings on my capture to get that "film" look. I have the HC3 and shoot in 1080i obviously. are there settings that will adjust the capture so I can do a 24p movie? or do I not use aspect at all for this? btw, i use the pp2, ae7, etc..,

TIA
Mark Leonard is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2006, 09:49 PM   #68
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
If requestion 3-2 pulldown extraction and deinterlace the software will convert 60i to 24p.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 28th, 2006, 09:59 PM   #69
Trustee
 
Join Date: Jun 2002
Location: Clermont, FL
Posts: 1,520
As long as you understand that going from 30i to 24p does not actually make anything look more like film. That requires lighting and shooting techniques. Contrary to popular belief, you can't fix everything in post production.
__________________
Steven Gotz
http://www.stevengotz.com
Steven Gotz is offline   Reply With Quote
Old August 29th, 2006, 11:49 AM   #70
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mobile, Alabama
Posts: 166
thanks David,

so I can use that remove 3-2 pulldown? I dont understand what the stuff in
parentheses means behind it (sony cineframe24 & p2 1080p24). also what does the rate change section do underneath them? I see a 60p to 24p selection.
Mark Leonard is offline   Reply With Quote
Old August 29th, 2006, 12:51 PM   #71
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
Normal you only do pulldown removal if you have pulldown to remove, the Sony mode CineFrame 24 and the Panasonic p2 1080p24 both have pulldown. Have if you have 60i and use De-interlace, we use the conbination to convert 60i to 24p.

The rate change control is for slow or fast motion. Converting 60p (note you only have 60i) to 24p gives you a 2.5X slowmotion. So you don't want that option. If you want a small amount of slowmotion, for a trippy look, don't use the pulldown removal, instead select de-interlace and rate change for 30p to 24p with "Maintain audio pitch" set on. This will convert your 60i to 24p in a more "interesting" way.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 29th, 2006, 05:02 PM   #72
Regular Crew
 
Join Date: May 2006
Location: Long Beach, CA
Posts: 32
HDLink Capture Colorspace?

Hi Folks,

Does anyone know if the latest version of HDLink is able to distinguish between itu601 and itu709 colorspace when capturing from the standalone app? Just to be clear, I'm not talking about when capturing within PP 2.0 or any other application in which case you can force prospect hd to work in either colorspace by selecting or deselecting the appriopiate colorspace. The reason for asking is because I have a source that is known to be in the itu601 colorspace and would like to capture it with the HDLink app.

Thanks,
Juan
Juan Oropeza is offline   Reply With Quote
Old August 29th, 2006, 05:22 PM   #73
CTO, CineForm Inc.
 
Join Date: Jul 2003
Location: Cardiff-by-the-Sea, California
Posts: 8,090
As HDLink is a fully YUV tool, there are no color space issues as we completely preserve the source colorspace. For example JVC HD1 & HD10 uses 601 whereas the HD100 uses 709, both are preversed.
__________________
David Newman -- web: www.gopro.com
blog: cineform.blogspot.com -- twitter: twitter.com/David_Newman
David Newman is offline   Reply With Quote
Old August 29th, 2006, 05:48 PM   #74
Regular Crew
 
Join Date: May 2006
Location: Long Beach, CA
Posts: 32
Thanks David! That's the answer I wanted to see!!!

Juan
Juan Oropeza is offline   Reply With Quote
Old August 30th, 2006, 09:54 AM   #75
Regular Crew
 
Join Date: Aug 2006
Location: Mobile, Alabama
Posts: 166
sorry for if these are nub questions but trying to learn more about this great sofware.

so, if I put a checkmark in the remove 3:2 pulldown (not sure how to know if I have pulldown or not). leave the rate change to no change and maintain audio pitch and select de-interlace 1080i. the result will be a 24p video? also should I keep the top selected as a cineform avi or should I edit with a mpeg2.ts file? think I'm gonna buy magic bullet this afternoon as well to help with the "film-like" look I'm shooting for.

thanks so much David, you're very helpful and should be commended for the input that I've seen you post here. especially for us beginners
Mark Leonard is offline   Reply
Reply

DV Info Net refers all where-to-buy and where-to-rent questions exclusively to these trusted full line dealers and rental houses...

Professional Video
(800) 833-4801
Portland, OR

B&H Photo Video
(866) 521-7381
New York, NY

Z.G.C.
(973) 335-4460
Mountain Lakes, NJ

Abel Cine Tech
(888) 700-4416
N.Y. NY & L.A. CA

Precision Camera
(800) 677-1023
Austin, TX

DV Info Net also encourages you to support local businesses and buy from an authorized dealer in your neighborhood.
  You are here: DV Info Net > Cross-Platform Post Production Solutions > CineForm Software Showcase

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

 



Google
 

All times are GMT -6. The time now is 06:32 PM.


DV Info Net -- Real Names, Real People, Real Info!
1998-2017 The Digital Video Information Network